Foto: Sam Brandhildh Foto: Sam Brandhildh

Ta dig runt i Stockholm city – så hyr du elsparkcykel

Att ta sig runt i Stockholms innerstad blir bara lättare och lättare – ofta behöver du bara tillgång till en app. Du kan till exempel hyra en elscooter (även kallad elsparkcykel eller kickbike), utforska stan på en elcykel, hyra elbil eller ta en tur på en klassisk vespa. Många nya transportmedel är både billiga och miljövänliga och finns utspridda över hela staden. Tänk dock på att priset kan variera mellan de olika tjänsterna, och att du inte kan parkera överallt (här kan du läsa mer om olika regler för elscootrar). Nedan tipsar vi om några riktigt bra och enkla sätt att ta sig runt i Stockholm.

Innehållsförteckning
 1. Här kan du hyra elsparkcykel i Stockholm
  1. Voi – Elscooter
  2. Lime – Elscooter
  3. Tier – Elscooter
  4. Bolt – Taxi och elscooter
  5. Weelo – Vespa och elcykel
  6. Taxibolag

Här kan du hyra elsparkcykel i Stockholm

Voi

Elscooter

Sedan Voi lanserades i Sverige har både stockholmare och turister setts glida ner för gatan på en eldriven scooter. Ladda ner appen för att ta reda på var närmaste elsparkcykel står parkerad. När du ska kliva av kan du parkera den på ett bra ställe, där den inte står i vägen för gående, cyklister eller biltrafik. Tillsammans med Stockholms stad har man även satt upp designerade parkeringsytor runtom i innerstan.

Lime

Elscooter

Med Lime är tanken att man ska kunna ta sig fram både smartare och miljövänligare. Det är bara att ladda ner appen och hitta en ljusgrön elsparkcykel i närheten. Det amerikanska företaget lanserade i Stockholm i slutet av november 2018 och har sedan dess skymtats runtom i stan.

Tier

Elscooter

Våren 2019 var det även dags för tyska Tier att lansera i Stockholm och idag kan du alltså åka med deras gröna elsparkcyklar genom stan. Tjänsten fungerar likadant som med andra elscootrar. Liksom konkurrenterna uppmanar de till att använda hjälm, samt att vara uppmärksam och ansvarsfull.

Bolt

Taxi och elscooter

Bolt erbjuder taxi och elscootrar i Stockholm, med ambition att ge resenärerna möjlighet att transportera sig både prisvärt och klimatsmart. Bland annat klimatkompenserar man genom att stödja olika globala klimatprojekt. Scootrarna är tillgängliga via appen och parkeras fritt, vilket gör att de lätt finns i närheten när du behöver dem. 

Weelo

Vespa och elcykel

Vill du känna dig lite kontinental, så kan du upptäcka stan på en vespa. Weloo hyr ut både vespor och elcyklar med GPS så att man kan få tips på olika favoritturer, en tjänst som vänder sig till både stockholmare och nya besökare. Hjälm och fri avbokning ingår. 

Guiden till de bästa taxibolagen i Stockholm – Ta dig runt i Stockholm
Guiden till de bästa taxibolagen i Stockholm
Guiden till de bästa taxibolagen i Stockholm – Ta dig runt i Stockholm
Guiden till de bästa taxibolagen i Stockholm

Taxibolag

Åker du hellre taxi? I vår guide till Stockholms bästa taxibolag får du tips på både väletablerade och lite nyare taxialternativ.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;