La Olita öppnar en till restaurang på Nytorget

För andra gången under pandemin öppnar folket bakom den mexikanska foodtrucken La Olita en restaurang mitt på Söder. Tidigare var det i pop up-format, men nu blir det permanent.

Förra sommaren tog kocken Kareem El Rafie och Söderprofilen Jocke Stenhammar chansen och öppnade pop up-restaurangen La Olita, mitt under rådande pandemi. Chansningen gav mersmak, och när möjligheten dök upp att förvärva en egen restaurang bestämde de sig för att ta nästa steg. Nu öppnar de La Olita permanent och etablerar sig med bästa solläge på Nytorget.

Influenser från Mexiko

Sedan fem år tillbaka driver de foodtrucken La Olita, vars historia började när Kareem El Rafie var i Mexiko och surfade. Vid ett tillfälle höll hans surfbrädor på att bli stulna, men som tur var han fick hjälp av en kille på gatan som visade sig driva en restaurang vid namn La Olita.

– Jag hade länge varit intresserad av mexikansk mat, men här i Sverige har det mest funnits snabbmatsversioner av texmex. Vi pratade ihop oss lite där och sedan höll vi kontakten. När jag bestämde mig för att köpa en foodtruck kom han till Sverige och hjälpte mig att få i gång allt, berättar Kareem i ett pressmeddelande.

Menyn på La Olita kretsar kring genuin mexikansk streetfood i form av quesadillas, tacos, tillbehör och churros. Bortsett från mat serveras även bland annat drinkar med tequila och mezcal.

Restaurangen hittar du på Skånegatan 87 vid Nytorget.