Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

La Olita

3,7
14 betyg
Redigera La Olita
La Olita

Mexikanska La Olita har gått från foodtruck och pop up till att bli en fast restaurang vid Nytorget på Söder. Här äter du genuin mexikansk streetfood och dricker drinkar med tequila och mezcal. Bakom konceptet står kocken Kareem El Rafie och Söderprofilen Jocke Stenhammar.

På Skånegatan, alldeles intill Nytorget, bjuder La Olita på genuin mexikansk streetfood i form av quesadillas, tacos, tillbehör och churros. Influenserna i köket kommer från Mexiko och gränsen till USA, där majs, avokado, chili och friska smaker utgör grunden. Från baren serveras även mexikanska ölsorter, vin och drinkar såsom margarita och daquiri. Den som är sugen på tequila och mezcal hittar mycket att välja bland. Även lokalen har inretts med inspiration från väst. Här omges man av färgstarka väggmålningar, gröna växter, industrilampor och avskalade trämöbler. På somrarna öppnas en stor uteservering upp med bästa solläge och plats för 100 gäster.

Kareem El Rafie och Jocke Stenhammar driver sedan tidigare den populära foodtrucken La Olita, som startades efter att Kareem El Rafie varit i Mexiko och surfat. Sedan dess har han återvänt till Mexiko för att hitta nya influenser. Innan La Olita öppnades på Skånegatan drev de två ägarna även en pop up på Söder. Nu serverar de alltså mexikanska rätter och drinkar på fast adress, samt erbjuder catering och satsar på att arrangera events på La Olita.

Se även La Olita Foodtruck

Användarbilder på La Olita Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från La Olita av Elin E.
  • Bild från La Olita av Elin E.
  • Bild från La Olita av Elin E.
  • Bild från La Olita av Elin E.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 jun 2021

Dålig service trots massor av personal. Quesadillan med avokado smakade inte bra. Sötpotatis pommes var god men såsen var för stark. Frozen Marguerita hade en konstig bismak som troligen kom från chilikryddan på glaskanten. Samma krydda återfanns på så... Visa hela »

11 okt 2021

Blir inte ett till besök hit. Sett så mycket om stället på sociala medier men det mättes inte upp till ens 10% av ens förväntningar. Hela restaurangen luktar väldigt illa och lukten satt i all mat vilket gjorde en väldigt illamående. Satte oss på... Visa hela »

28 apr 2021

Underbar inredning! Vi åt fish tacos och guacamole. Fish tacos var jättegod men lite dyr kanske (180:-) för denna typ av ställe. Guacamolen var helt ok men den kom in utan nachochips vilket kändes lite snålt. Servicen var tyvärr både långsam och snurr... Visa hela »

5 jul 2021

Vi fick en sjukt bra service av Eden! Tack till maten också den var god och vi blev nöjda. Men Eden vilken stjärna 😍 5 av 5

9 maj 2021

Maten var underbar! Kan varmt rekommendera Birria de consomme. Drinkarna var fantastiskt god, vår favorit blev frozen Margarita med kokos.
Det högsta betyget får personalen. Vi blev bemötta på ett proffsigt men avslappnat sätt. Vi kände oss så väl... Visa hela »

7 aug 2021

Översätt till svenska »

Vibe was good but the food is a joke. If you've ever had Mexican food before this is a true disappointment. And 200 SEK for 2 Tacos, give me a break.

1 aug 2021

Bästa, mest reko personal.

27 jul 2021

Fantastisk meny! Otroligt goda rätter och Margeritan är ett måste!

13 maj 2021

Maten jättebra. Priset alldeles för högt för 2 tacos med 2 fiskpinnar och lite lök, sallad och tortillas 2 små.
Personalen kan man fundera lite över???!

4 jun 2021

Supergod mat och trevlig personal! Kan inte bli bättre.

28 apr 2021

Svalkande slushy margaritas och spicy tacos!
Oh dom har Mezcal också ;D

28 apr 2021

Grymt snygg servering av Michelada och väldigt mättande och god chicken quesadillas

28 apr 2021

Asgod mat och härlig personal

25 aug 2021