Lakritsfestivalen fyller 10 år - firar med lakritskryssning

Den tionde lakritsfestivalen äger rum den 14-15 april på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. Firandet fortsätter sedan under året och avslutas med en lakritskryssning tillsammans med Viking Cinderella den 18-19 oktober senare i år.

Under 2017 fick Lakritsfestivalen hela 20 000 besökare i Stockholm och Helsingfors, mycket händer på lakritsfronten och man hoppas nu att lakritstrenden är här för att stanna.

- Det är glädjande att vi genom Lakritsfestivalen har kunnat påverkat lakritsbranschen positivt och att lakrits har blivit mer tillgänglig för alla, säger festivalarrangören Tuija Räsänen inför 10-årsjubileet.

- På festivalen kommer besökarna dessutom för första gången att få lära sig göra sin egen lakrits, tillägger han.

Den första lakritsfestivalen 2009 invigdes av OS-konditorn Elisabeth Johansson. Hon har genom åren skrivit många kokböcker varav flera med lakrits. Under årets 10-årsfirande håller hon en specialkomponerad vin- och lakritsprovning.

- Vi är också glada över att kunna berätta att vi avslutar 10 års-kalaset med en lakritskryssning. Det blir en härlig lakritsfest med lakritsinspirerad trerättersmeny, lakritsdrinkar med en exklusiv lakritsmässa. Intresset är mycket stort, redan nu har många utställare anmält sig både till festivalen och till båten, säger Tuija Räsänen.

Lakritskryssningen med Viking Cinderella börjar på kvällen torsdagen den 18 oktober och är tillbaka i Stockholm på eftermiddagen den 19 oktober.

Läs mer här.