Latinofestivalen Latin Village Festival intar Skansen

Den 29 juli bjuder Skansen och Latin Nation in till en färgsprakande festival på Sollidenscenen. Latin Village Festival kommer för första gången till Stockholm och bjuder på en heldag av allt från klassisk samba och salsa till afro-karibisk musik och ett festligt karnevaltåg.

Lördagen den 29 juli bjuder Skansen upp till dans, sång och kultur. Latinofestivalen Latin Village Festival tar under en heldag över området och sätter latinokulturen i fokus med ett utbud som passar både stora och små. Ta del av karnevaltåg, dansshower och livemusik från Latinamerikas alla hörn. Festivalen har tidigare arrangerats i Malmö och kommer nu till Stockholm för första gången. 

 – Vi är så glada att kunna presentera en färgsprakande latinofestival från Sveriges vackraste scen – Sollidenscenen. Latin Village Festival är en heldagsfestival för alla åldrar med livemusik, latinamerikansk mat och danser, där den gemensamma nämnaren är fest! Ta på dig dina bästa dansskor, ring dina kompisar och kom hit, säger Matilda Klein, evenemangschef på Skansen.

Under dagen uppträder både lokala och internationella artister, bland annat det kubanska bandet Lesmer and Friends, Son Parceros, Nando Fv och Rene Alvarez. Utöver dans och musik kommer också matutbudet på området influeras av Latinamerika. Skansen får besök av flertalet foodtrucks som serverar autentisk latinamerikansk mat.

Festivalen pågår kl 14–22 den 29 juli och Skansens övriga verksamheter håller öppet som vanligt. Biljetter till festivalen köps via Ticketmaster och entré till Skansen ingår.