Under 2025 fyller fiskrestaurangen Wedholms Fisk 40 år, vilket firas med flera olika gästspel. Näst ut är Leif Mannerström, som den 30 mars serverar en “Best of”-meny med utvalda rätter från sin långa karriär.
Wedholms Fisk firar 40 år och arrangerar olika gästspel under året. Den 30 mars gästar krögaren Leif Mannerström restaurangens kök för att servera flera av sina paradrätter. Menyn för dagen består av sju rätter från hans kökskarriär som startade 1955.
– Leif Mannerström är en levande legend, en nära vän och en nestor inom svensk matlagning. Det ska bli otroligt roligt att få arbeta tillsammans i köket och återskapa hans paradrätter från flera olika epoker, säger Nils Molinder, köksmästare och krögare på Wedholms Fisk.
I slutet av 90-talet drev Bengt Wedholm sin Wedholms Fisk i Stockholm medan Leif Mannerström stod bakom Sjömagasinet i Göteborg. Det var landets i särklass två bästa fiskrestauranger och de båda krögarna hade var sin stjärna i Guide Michelin.
– Det ska bli en sann glädje att gästa Wedholms Fisk och dela med mig av några av mina favoriter. Att få laga mat i en så historisk miljö, tillsammans med Nisse och hans team, ser jag verkligen fram emot, säger kocken och krögaren Leif Mannerström.
Platserna till gästspelet är begränsade. Menyn kostar 1995 kronor och kan kompletteras med dryckespaket. Bokningar görs via Wedholms Fisk.