Lo Scudetto

Här om dagen tog Inter hem årets scudetto - förstaplatsen i italienska ligan. För inte länge sedan bytte också Stockholms restaurang med samma namn ägare. Lo Scudetto har haft ett par år fyllda av förändringar. Restaurangen var under nästan 10 år en av Södermalms främsta italienska krogar. Ägarna bestämde sig för att flytta till Östermalm men flyttade efter bara något år tillbaka och startade nya restauranger.


Istället tog krögarna Adel Hatemi och Åsa Wåhlström över Lo Scudetto. Konceptet är sig likt. En stor finkrog med bara det bästa från Italien. De har försökt bibehålla allt det som varit bra och gjort Lo Scudetto populärt under så lång tid, och sedan addera ytterligare en liten portion kvalitet. Vinlistan är finslipad och råvarorna bättre än någonsin.

-Jag tror våra stamgäster väljer att komma tillbaka hit för vår höga kvalité på både mat och vin, säger Adel Hatemi.


(klicka för förstoring)

Ta del av kökets klassiker som Linguine allo Scoglio med läckerheter från havet, eller Delizie dell' Arbitro som är en gratinerad pasta med tryffelkräm. Smakerna återger de toskanska vidderna med anmärkningsvärd precision och den rena presentationen på tallriken ger mer fokus för gom och näsa. När Secondin serveras är smaklökarna redan på helspänn och kökets ambition fortsätter i samma höga standard som pastan. Den grillade svärdfisken (Filetto di Pescespada) och grillad lammytterfilé (Filetto d'Agnello) är bara två exempel på husets gedigna kötträtter.

Kommendörsgatan 46 | Klicka här för fler bilder och mer information