Förra året blev hamburgerkedjan Max bankettmeny, som serverades i samband med Nobelbanketten, en riktig snackis. 2025 steppar man upp ytterligare och förgyller trerättersmenyn med en helt ny dessert signerad stjärnkonditor Daniel Roos.
Årets bankettmeny på Max har uppdaterats vad gäller både utförande och presentation, med ambition att ge känslan av en modern svensk bankett – det vill säga lyxig och högtidlig med moderna smaker.
– Förra året sålde Bankettmenyn slut på rekordtid och den har snabbt blivit ett av årets mest omtalade inslag hos oss. I år har vi skapat en meny med festlig stjärnglans – på Max vis. Resultatet är vår mest exklusiva meny hittills. Jag hoppas att gästerna uppskattar menyn lika mycket som vi gör, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
Förrätten består av frasiga potatiscylindrar med 30 gram Kalixlöjrom, hackad rödlök, gräddfil, dill och citron, medan huvudrätten är en kycklingburgare med västerbottenost, emmentalersmältost, isbergssallad, tomat, gul lök, aioli, västerbottensostflarn och sesambröd. Desserten, som skapats av Daniel Roos, är en crème bavaroise fylld med hallonkompott och citronmousse som toppas med syrliga tapiocapärlor. Till maten serveras riktigt kall Pommac.
– Efter sex Nobeldesserter börjar man få smak för festligheter. Den här gången ville jag skapa något som känns högtidligt men ändå oväntat lekfullt – en liten bankettupplevelse i varje tugga, säger stjärnkonditorn Daniel Roos.
Bankettmenyn kostar 299 kronor, alternativt 369 kronor som sharingmeny för två personer, och finns i begränsad upplaga mellan den 5 och 10 december på tre restauranger: Max Hamburgare Kungsgatan, Max Hamburgare Hötorget och Max Luleå City. Kvällen den 10 december har man möjlighet att äta menyn gratis i restaurangen på Hötorget – förutsatt att man är en av de tio första som kommer dit i civil högtidsdräkt vill säga.