OS-kocken Krister Dahl har utformat konceptet på LOKAL Koppartråden. Foto: pressbild OS-kocken Krister Dahl har utformat konceptet på LOKAL Koppartråden. Foto: pressbild

LOKAL Koppartråden öppnar i Sundbyberg

Lisa Melin Johansson, Content Writer SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Content Writer SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

Nordisk gastronomi i kombination med lokala råvaror är grundstommen i Lokal Koppartråden, som slår upp dörrarna i Sundbyberg i slutet av sommaren. Bakom restaurangen står Compass Group med OS-kocken Krister Dahl i spetsen, redo att erbjuda Sumpan en lika hållbar som hemtrevlig matupplevelse. 

LOKAL Koppartråden hittas i en tidigare kabelfabrik, där generös takhöjd och industriell interiör skapar en unik restaurangmiljö. Ambitionen är att erbjuda såväl Sundbybergs locals som mer långväga gäster en vardagsrumslik mötesplats att äta och dricka gott på. I köket fokuserar man på hållbarhet och kvalitet, bland annat genom att i största möjliga mån använda råvaror från närområdet. Konceptet är skapat av Krister Dahl, Culinary Director på Compass Group och innehavare av fyra OS-guld i matlagning. 

– Med LOKAL Koppartråden vill vi integrera Sundbybergs industriella arv med framtidens matkultur. Genom att bevara den unika atmosfären i kabelfabriken, strävar vi efter att skapa en samlingsplats där innovation och tradition möts vid varje tallrik, säger Krister.

LOKAL Koppartråden öppnar den 21 augusti.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.