Los Angeles mest kompromisslösa cocktailbar gästar Stockholm

Den 19-20 februari blir det cocktails i världsklass när Ling Long gästas av Alex Day, Devon Tarby och Katie Emmerson från omtalade The Walker Inn i Los Angeles. Pop-up-baren, som arrangeras av barutmärkelsen Bartenders' Choice Awards, är öppen för allmänheten och pågår under två drinkfyllda helkvällar.

The Walker Inn hör till Los Angeles mest ambitiösa cocktailbarer och döljer sig bakom en hemlig dörr på The Normandie Club. Baren, som är inredd i mörk 50-talsstil, har endast plats för 27 äventyrliga dryckesgäster och här kan det dröja så länge som två veckor att få ett bord.

Bakom stället står barstjärnan Alex Day, delägare i bland andra Death & Co. (NYC), Nitecap (NYC), Honeycut (LA) samt i konsultföretaget Proprietors LL, tillsammans med Devon Tarby och Katie Emmerson som tidigare jobbat på den prisbelönta baren The Hawthorne i Boston. Under gästspelet på Ling Long serverar de en speciellt framtagen "cocktail flight" med fyra cocktails per kväll.

- Att vi lyckas ta hit Alex, Devon och Katie får nästan ses som en bedrift i sig med tanke på alla järn i elden som dom har. Att Death & Co. och deras övriga barer i New York har inspirerat många bartendrar i Stockholm under flera år vet vi sedan tidigare. Därför känns det extremt kul att få visa Stockholm vad deras utpost i Los Angeles går för! Det kommer bli två fantastiska kvällar med mysig stämning och massor av underbara cocktails, säger Jakob Sundin på Bartenders' Choice Awards.

The Walker Inn Pop-Up Bar arrangeras i samarbete med den irländska whiskeyproducenten Jameson.

Pop-up-baren är öppen för allmänheten och inträdet är fritt. Ett hett tips för den som vill smaka på drinkkreationerna är att boka plats i förväg.

Tid: kl 19-01 fredag & lördag
Mer information: Ling Long