Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Ling Long

3,7 • 11 recensioner
Ling Long

I anslutning till Story Hotel på Riddargatan serverar restaurangen Ling Long modern asiatisk mat lagad på fina nordiska råvaror. Inspirationen kommer från Sichuan-provinsen i Kina, men också från Bali och Singapore, och i baren blandas innovativa cocktails som även de bjuder på asiatiska smaker.

Att Ling Long delar namn med en kinesisk modetidning från 1930-talet är förmodligen ingen slump. Här präglas miljön av råa betongväggar, gröna växter, avskalade bord och sammetsinslag. Menyn bygger på asiatiskt inspirerade mellanrätter med kreativa smakkombinationer, indelade i kategorierna ”Kall och rå”, ”Grillat och krispigt”, ”Ångad” och ”Brässerat”. Vad sägs om jasminrökt anka, potstickers eller tempura? Man erbjuder även barmeny. Lunchmenyn består enbart av veganrätter, ett upplägg som vunnit bred popularitet.

Tanken är att vara en modern och internationell mötesplats med familjär stämning. Något som även inkluderar en lekfull cocktailbar där bartendrarna Hampus Tunholm, Micke Karlsson och Johan Evers (utsedd till Sveriges bästa bartender i tävlingen Diageo World Class Bartender of the Year 2016) huserar. Hit hittar du inte minst för att avsluta dagen med en drinkfylld afterwork i kosmopolitisk stil. Baren gästas av både dj:s och liveband. Bakom hela krogen står Alex Sehlstedt och Umur Telmen från Halv trappa plus gård och Halv Grek plus Turk.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Adam L.
Fredric E.

Kan verkligen rekommdera Ling Longs veganskalunch.

Christina N.

Riktigt god mat och innovativa drinkar - vi var så pass många att det fick bli meny för oss men den var väldigt god. Blev dock inte sädär jätte mätt och med dryck sprang notan definitivt iväg lite för mycket. Skulle gärna gå tillbaka och... Visa hela »

Alice S.

Översätt till svenska »

Unexpected and pleasant surprise. We did not expect this level of quality at this location. Menu is expensive for the level of service and ambience. Worth trying at least once if you like asian fusion.

Tina G.

Om du är 18 år, har fyllt överläppen till klassisk anknäbb och föredrar drinkar framför god mat är detta rätta stället för dig. Maten var ok men fläsksidan kunde skurits i finare krispigare bitar istället för tjocka klumpar med t... Visa hela »

Charlotte R.

Fastnade i baren här för någon helg sedan, som förövrigt är väldigt trevlig, och var tvungen att testa några smårätter. Tog två olika sorters dumplings som båda var riktigt bra! Kan tänka mig att småäta i bardelen igen... Visa hela »

Linnea K.

Vi besökte Ling Long för en middag under en av långhelgerna och hade laddat för en smakupplevelse i stil med favoriterna Surfers eller Farang. Tyvärr blev fick vi bli besvikna, då maten inte alls höll samma kvalitet, vare sig sett till smaker eller utseende. Vi t... Visa hela »

Jennie S.

Superb torsdagsmiddag på Ling Long, det överträffade verkligen våra förväntningar (hade hört blandade recensioner om de olika rätterna men smaken är ju som baken). Den krispiga fläsksidan var bättre än Farangs, mycket bättre, och den... Visa hela »

Fredrik J.
Isak S.

Har bara testat baren. Baren var dock väldigt bra med duktig och trevlig personal! Får återkomma senare om hur maten är.

Umur T.

grym mat och grymt bra i baren!

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2015-11-19

“Smaker, tillagning, drinkar, service och miljö. Det mesta klickar på Ling Long, höstens nya tillskott i den asiatiska smakfloran.”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2015-09-23

“Story Hotel har med Ling Long gjort en rolig och lovande uppdatering av sin restaurangdel. Att vi i baren dessutom hittar ett par välkända ansikten från ambulerande kvalitetsbaren Bottles gör inte saken mindre kul. ”