Lutfisktraditionen lever på Tennstopet

Lutfisktraditionen lever på Tennstopet

Lagom till juletider kan man ta del av den svenska delikatessen lutfisk på Tennstopet vid Odenplan. Under två veckor serveras den på klassiskt vis med kokt potatis, sås och gröna ärtor. Själva fisken kommer från Skärhamns Frys, det enda företaget i Sverige som hanterar hela produktionen från nyfångad långa till färdig produkt. Redan under 1500-talet serverades lutfisk vid stora högtider; då med tillbehör som russin, mandlar och, ja, ärtor.

Mer information: Tennstopet

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.