Den 4 mars vankas det karnevalstämning på det franska brasseriet Luzette, när de ställer till med Mardi Gras-fest. Då blir det mat, cocktails och livejazz med inspiration av förlagan i New Orleans.
För andra året i rad bjuder Luzette in till Mardi Gras-firande. Kvällen till ära serveras en New Orleans-inspirerad meny och passande cocktails, allt till tonerna av svängig jazz.
Passande nog är Louisianas matkultur till viss del inspirerad av det franska köket, vilket brasseriet tar fasta på och tolkar med rätter som friterade ostron, krabbkakor och rökt korv. I baren serveras passande cocktails, som french 75 och kakao- och mintdrinken grasshopper.
– Under Mardi Gras vill vi bjuda våra gäster på känslan av en kväll i New Orleans med smaker man sällan får uppleva på den här sidan jordklotet. Louisianas matkultur är full av smaker och influenser, där det franska köket har inspirerat många rätter. För oss på Luzette är det ett perfekt tillfälle att tolka dessa på vårt sätt, säger Anja Mattsson, restaurangchef på Luzette.