Luzette

3,3
16 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Hemsida
Luzette
3,3
16 betyg
Hemsida

I anrika lokaler på Stockholms centralstation huserar Luzette, ett modernt brasseri i samma regi som Riche, Sturehof, Teatergrillen och Taverna Brillo. Här kan man insupa den klassiska stationskänslan från tidig morgon till sen kväll. Den internationella atmosfären präglar även baren, där man kan stanna till för en kopp eller ett glas. För den som har bråttom till tåget erbjuder restaurangen expressplatser.

Inspirationen till Luzette kommer från restauranger i äldre centralstationer, som i Paris och New York. Lokalen är från 1871, och såväl väggar som golv har bevarats intakta. Resten har Jonas Bohlin inrett med material som granit, marmor, kakel och mässing. Namnet Luzette är inspirerat av den takbelysning som Peter Behrens formgav på 1920-talet och som hänger på Stockholms Centralstation. Luz, som betyder ljus, speglas också i lokalens naturliga ljusinsläpp. Här ska man kunna slå sig ner och koppla av från den livliga miljön i Centralhallen, oavsett om man är på resande fot eller inte.

Dagarna inleds tidigt med frukosträtter som scones, äggröra och gröt. Därefter serveras plat du jour och à la carte med inspiration från klassiska, europeiska rätter. Från det karakteristiska rotisseriet mitt i lokalen kommer bland annat grillad kyckling på franskt vis (även som take away). Öppettiderna sträcker sig fram till midnatt nästan hela veckan, vilket innebär att man kan ta en sen middag eller köpa med sig nattamat till en lång tågresa. Sammanlagt finns 120 sittplatser utspridda över matsal, en bar för snabbare besök, uteservering på Vasagatan och servering i Centralhallen. Det går också att boka in sällskap på uppemot 40 personer.

Svenska Brasseriers restauranger: Riche, Sturehof, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Ulriksdals Wärdshus

Föreslå ändringar

Användarbilder från Luzette Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Luzette

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
15 sep. 2018

Väldigt fin resturang, utanför mycket stress och snabba fötter till alla tåg och bussar. Men när man kommer in så känner man inte av det. Det blev en god vällagad hamburgare i bra smak, pommes var goda men kunde varit mer krispiga. Till maten blev det ett gl... Visa hela »

7 sep. 2016

Hade det inte varit för den trötte och lätt nonchalante servitören, hade betyget blivit en fyra.
Jag åt en tidig middag på brasseriets uteservering, en koreansk glasnudelsallad med koriander, picklade grönsaker och högrev. Maten var helt ok, inte slå... Visa hela »

13 nov. 2018

Inredningen - wow. Känns som jag hamnat på Orientexpressen eller Titanic-man försvinner i både tid och rum. Servicen- svajjig, annorlunda upplevelse varenda gång men överlag bra.
Maten - det jag haft, har levt upp till förväntningarna. Dock var det my... Visa hela »

12 mars 2017

Åt här för ungefär ett år sen och gick därifrån jättenöjd.

23 jan. 2015

Åt en sen och spontan middag på Luzette igår. Fick bra bemötande på telefon, av hon som tog emot oss och framför allt av vår servitör som var en extrem talang (såg ut att vara under 25, men rutinerad som om han jobbat där i 30 år). Frå... Visa hela »

26 dec. 2019

Jag vill gilla Luzette mer än jag gör (antagligen 3.5 och inte 3), för lokalen är trevlig - ja, snygg i design t o m - och gillar känslan man får på tågstationer, men servicen svajar lite (bra ena gången, mindre bra nästa) och maten är bra m... Visa hela »

21 sep. 2015

Väldigt gott och uppassande personal. Lokalen är mäktig och fördrinkens tilltugg blev färska slemmiga saltvatten-smakade bollar i ostronbaren. Kan rekommenderas.

14 dec. 2017

Älskar inredningen. Endast ätit frukost här som var supergod, men minus för nonchalant och oprofessionell service. Hade jag besökt centralen mer flitigt hade jag säkerligen kommit tillbaka igen.

10 feb. 2019

Personalen är stressad, ointresserad och har oerhört dålig tajming. I övrigt är det fint käk för att vara på en centralstation och inredningen är ju underbar va!

15 sep. 2017

Fint inrett, klassisk mat (minus för endast ett vegetariskt alternativ). Åt en blomkålsrätt som visserligen var god och fint presenterad med rödbetspuré, men inte så mättande. Hela atmosfären och servicen kändes kanske inte som den varmaste och... Visa hela »

22 okt. 2014

Detta centralt belägna Rotisserie med så mycket mer lovar gott inför framtiden.

Svenska Brasserier, som står bakom bland annat Sturehof, öppnar nytt och det är tryggt, snyggt, proffsigt och bra. Jag hade inte väntat mig annat och det är därfö... Visa hela »

16 jan. 2016

Stämningen och atmosfären är oväntat bra med tanke på placeringen i centralstationen. Även en frukost mer ut mot hallen är härlig, eller aw. Rolig interiör, trevlig personal och god mat.

18 mars 2018

Besökt Luzette 2 gånger och båda gångerna har det varit utmärkt maten har alltid varit perfekt något som behövs på en järnvägsstation.

9 juni 2018

Mycket bra alternativ när man är vid centralen. Normalt har maten varit väldigt bra. Ett minus vid ett antal tillfällen är den lite ointresserade personalen.

23 jan. 2015

Bra service och god mot. Rätterna från rotisseriet är lite av deras specialitet och det märks, vi testade både kycklingen och lammet och framförallt kycklingen var riktigt bra. Har ni vägarna förbi så ta en titt.

25 nov. 2015

Hej!

Stöddig personal, hovmästaren . Flickorna var trevliga.
Råbiffen jag köpte var tråkig, inte alls någon stuns i den.
Till dom priserna kan man sätt krav.
Var där den 23/11 2015,