Lördagsmys i Vasastan

När vardagspulsen lägger sig över Vasastan, tar lördagsmys och helgfirande över. I kvarteren runt Odenplan och S:t Eriksplan står mycket på lördagsschemat och vem har egentligen lust att bege sig ner till city där trängseln är som värst? Grappa Matsal & Bar (bild ovan) introducerar nu i höst två roliga programpunkter för helgfirande Vasastadsbor. Men innan 'happy hour' finns det en hel del andra godbitar i samma kvarter.

Lördagsmys 1 - Heminredning på K & Co
Kristina Lifors kan det här med inredning. Hennes dagar som inredare i New York förfinade hennes känsla för design till hemmet. I hennes egen butik på Västmannagatan 47 har hon skapat en skön blandning mellan amerikansk och svensk inredning med personlig touche.

Godbit: Den guldförgyllda väggdekoren i form av solar och blommor.
Adress: Västmannagatan 47 | Öppet: 11-16:00

Mer info och bilder: K & Co


K & Co

Lördagsmys 2 - L'ecole National
Det är inte bara heminredningen och antikshopparna som slagit fäste i Vasastan. Nu har även modet fått sina föregångare. L'ecole National erbjuder såväl outfitten till kvällen som vardagsstassen. Herr och dammode när det är som bäst. Och vem hade anat att detta var svenskdesignat?

Godbit: Sidenblusarna och skinnväskorna.
Adress: Odengatan 70 | Öppet: 11-17:00

Mer info och bilder: L'ecole National Stockholm


L'ecole National

Lördagsmys 3 - Varma scones på Classic Tearoom
Rörstrandsgatan har ett allt växande utbud på mat- och dryckfronten. På Classic Tearoom finner du förmodligen stans bästa teutbud. Mys en timme eller två bland teservis, varma scones och rykande varm te. Shoppingturen kan knappast få bättre pausunderhållning.

Godbit: Dricka te i 'kopp på fat' är en underskattad eftermiddagssyssla.
Adress: Rörstrandsgatan 25 | Öpppet: 11-18:00

Mer info och bilder: Classic Tea Room


Classic Tea Room

Lördagsmys 4 - Prisvärd skumpa på Grappa
Luncherna och afterworken på vardagarna är redan ett dragplåster på Grappa Matsal & Bar. Nu i höst kan du även titta förbi på lördagarna då man erbjuder härliga klassiker på menyn. Lördagsbrunch och 'Pre-dinner cocktail' är två nyheter denna säsong. Och om nu jobbdagar avrundas med 'aw' måste väl lördagsshoppingen få sitt. Extra bra priser på skumpa kommer att locka den här stadsdelens invånare hösten igenom.

Godbit: Den italienska menyn som även serveras i baren.
Adress: S:t Eriksgatan 86 | Öppet: 12-01:00

Mer info och bilder: Grappa Matsal & Bar


Grappa Matsal & Bar

Lördagsmys 5 - Drinkar på Olssons Skor
När barer som Olssons Skor erbjuder kvalitativa drinkar, bra musik och öppettider till 03 så finns det få anledningar att bege sig ner till Stureplan. Mingla bland de unga och framgångsrika på Odengatans populäraste 3-hak.

Godbit: Stripstången bredvid baren var en godbit tills de tog bort den, idag är det spontandansen vid småtimmarna och drinkarna som lockar.
Adress: Odengatan 41 | Öppet: 21-03:00

Mer info och bilder: Olssons Skor