Rosa and the Stone Troll är årets öppningsfilm under filmfestivalen för juniorer. Foto: Dansk Tegnefilm/pressbild Rosa and the Stone Troll är årets öppningsfilm under filmfestivalen för juniorer. Foto: Dansk Tegnefilm/pressbild

Magiska äventyr och AI på Stockholms Filmfestival Junior 2024

Under sex dagar i april har unga cineaster chansen att ta del av 30 kvalitetsfilmer från 25 olika länder, när Stockholms filmfestival Junior 2024 går av stapeln.

Den 8–14 april bjuds morgondagens filmskapare i åldrarna 6–19 år in till Stockholms filmfestival Junior. I år är det en hybridfestival, som kombinerar digitala visningar med fysiska visningar på biografer i Stockholmsområdet.

Många av filmerna som visas är sådana som sällan når den vanliga biotablån. Årets öppningsfilm är Rosa and the Stone Troll, ett magiskt äventyr som handlar om den blyga blomsterälvan Rosa, regisserad av Karla Nor Holmbäck. Visningen sker den 8 april på Bio Skandia. En annan omtalad film är det animerade science fiction-dramat Motherboard av Igor Bastor, som avslutar festivalen den 14 april.

AI fortsätter att intressera och temat för juniorfestivalen blir AI – sant eller falskt, som sätter AI-innehåll, nättroll och meme-konton under lupp.

Visningarna är gratis för barn, unga, lärare och medlemmar.

Information