Mamsell, malströmmarna och jag

Mamsell, malströmmarna och jag

Nattklubb, ljudvandring och existentiell ångest. En föreställning om hjältinnor och oss som älskar dem.

Vad innebär det att ha en fiktiv person som bästa vän? När världen överger en och man står naken i hagelstormen, kan en seriehjältinna då vara den som får en att återkräva rätten att leva? Ja, säger skådespelaren och serienörden Joséphine som hävdar att en seriehjältinna hjälpte henne ur en djup livskris.

Ö2 Scenkonst bjuder in Svärmen i ett samarbete kring idoler, ensidig kärlek, att leva på lånad tid och längtan efter en varm hand på axeln i en tid då allting svajar och sanning väger lättare än ett twitterinlägg.

Från äventyrskantad soundwalk och burlesqueshow till existentiell ångest, ställer vi våra hjältinnor och oss själva mot väggen. I en glidning mellan det uppdiktade och det verkliga, mellan fiktivt och dokumentärt material, rör sig berättandet mellan bakgatan i London, nattklubben i Paris och flickrummet i Åkersberga.

Hjältinnan, ex-maffiabossen med starkt rättspatos och en enorm kapacitet att överleva.

Joséphine då, en ung kvinna i en våldsam relation som blir gravid och får ett barn som hon lämnar bort. Serieruta för serieruta ställs de mot varandra i ett undersökande av det politiska och det personliga. Mamsell, malströmmarna och jag bjuder in till en förförisk värld, där allt kan vara sanning eller lögn och där lögnen är farligt enkel att svälja.

Producerad av Ö2scenkonst
Av - Joséphine Wistedt
Medverkande - Joséphine Wistedt och Nils Granberg
Dramaturg - Manda Stenström
Scenograf och kostym - Anne Hellandsjö
Foto, film och ljud - Fredrik Lundqvist
Producent - Kristin Carlén
Konstnärlig ledare - Teresia Pettersson

Ö2scenkonst i samarbete med Svärmen

Information
Visa på karta