På stjärnkocken Marcus Samuelssons nyöppnade Kitchen & Table inne på Clarion Hotel Sign regerar närodlat, ekologiskt och hållbart. Under sommaren fick sig lokalen en totalrenovering designad av Inside by Wingårdhs arkitekter, och nu välkomnas både hotellgäster och stockholmare som vill äta, och dricka, lite grönare.
- Clarion Hotel Sign har sedan öppning varit en speciell plats för mig och vi har hela tiden legat i framkant när det gäller hållbarhet, säger Marcus Samuelsson.
Nyligen slog Kitchen Table upp dörrarna i American Tables gamla lokaler på Norra Bantorget. Smaker från det mångkulturella Manhattan kombineras här med traditionella, nordiska tillagningsmetoder, och centralt för menyn är konceptet Urban Garden där grödor utgör grunden och får sällskap av animaliskt protein.
- I takt med att vår publik blir allt mer medveten om matens påverkan på oss och vår miljö vill vi med den nya generationens Kitchen & Table erbjuda gästen möjligheten att att välja hälsosammare alternativ, säger Marcus Samuelsson.
Restaurangen erbjuder även varmrätter att dela på, såsom hel cajunrostad kyckling med grillade grönsaker och chimichurri.
Baren har etablerats som en "Sustainable Bar" med en strävan efter att minimera organiskt avfall. Bland annat används färsk frukt i drinkarna, och sugrör av plast lyser med sin frånvaro. I spetsen för barteamet står Hedda Bruce och Fredrik Löwenhamn, båda närmast från Marie Laveau.
Lokalt och globalt
Mötet mellan natur och urbana inslag präglar även interiören, som genomsyras av skandinavisk design och naturliga material. Olika ljusspel ger miljön ytterligare en dimension - här ska gästerna få en dynamisk upplevelse.
- Kitchen & Table Norrmalm är en mötesplats som erbjuder lokala och globala influenser i en härlig mix. Vi kommer aktivera vår bar och restaurang med olika evenemang såsom dj:s, utställningar och liveframträdanden, säger Anna Haxne, Food & Beverage Manager, Clarion Hotel Sign.
Köksmästare på nya Kitchen & Table Norrmalm är Tal Borenshtein, tidigare köksmästare inom F12-gruppen. Han har även bred erfarenhet från internationella kök från bland annat mellanöstern och Nord- och Latinamerika.
Mer information: Kitchen & Table Norrmalm