Matvandra med MovEat i Stockholm

MovEat, Stockholms nya mat- och promenadupplevese, är en kreativ och anspråkslös matvandring där man får möjligheten att upptäcka god mat, antingen själv eller tillsammans med vänner och andra matglada.

Under MovEat får matälskare möjlighet att upptäcka lokala pärlor och bekanta sig med diverse mathjältar på olika delis, doftande bagerier, originella kryp-in, mysiga restauranger och coola barer runt om i stan. De utvalda platserna drivs av lokala personligheter med en passion för mat och dryck som är måna om att lyfta fram sina kvarter.

– Vi tror verkligen att det bästa sättet att förstå en plats, oavsett om det är en småstad eller storstad, är genom den lokala maten och drycken, säger Simon Håkansson, marknadschef för MovEat.

MovEat är en utveckling av den skånska succén Madamilen som sedan starten 2016 lockat nästan 10 000 matglada att smaka sig igenom städer som Malmö, Lund och Helsingborg.

– På våra matvandringar behöver man inte invänta någon guide. Det blir istället direktkontakt med kocken eller ägaren och de andra gästerna, om man vill. Att få njuta i sin egen takt är en av flera anledningar till succén vi upplevt i Skåne, fortsätter Simon Håkansson.

Första matvandringen i Stockholm gick av stapeln på Kungsholmen i oktober 2018, tätt följd av en vandring på Södermalm i november. Man möts på angiven plats, förses med karta, meny och ett armband. Sedan följer en vandring förbi tio utvalda stopp, där man har möjligheten att få sig en smakbit. Om du vill promenera eller cykla, medverka själv eller i sällskap av vänner är helt upp till dig.