Megahöst på Tekniska museet

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Det har grävts och byggts en hel del både utanför och innanför Tekniska museets väggar i sommar. Den 9 september öppnar en Matematikträdgård – en rolig och lärorik upplevelsepark där alla små genier inspireras till egna upptäckter i matematikens värld.

Den 7 oktober öppnar även den nya restaurangen Tekniska by Pontus – en färgglad, lekfull och rogivande miljö skapad med barn och unga i fokus.

Artificiell intelligens och Nördcafé
I Digital Now #3 som öppnar den 30 augusti kan du uppleva artificiell intelligens genom Simone says. Varje lördag och söndag kan barnen testa på programmering i robotlabbet och vill barnen lära sig ännu mer erbjuds programmeringskurser där de kodar ett spel. Spela dataspel med hela kroppen i klätterspelet när det börjar spritta lite i kroppen! I höstens experimentshower kan du se spännande och ibland lite farliga experiment på nära håll.

Annat kul som händer på museet är Cryptoparty, Drönarhelg, Megahelg robot och så är de populära Nördcaféerna äntligen tillbaka! Under höstlovet kan du kliva in i digitala världar med hjälp av augmented reality, virtual reality och 3D.