Millennials på Ö2 Scenkonst

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Millennials utspelar sig här och nu i en lägenhet någonstans i Sverige. Två systrar på besök hos sin psykiskt sjuka mamma försöker hantera klimatkris, massutrotning av djuren, det närvarande kriget i Europa och hela mänsklighetens förtvivlade ensamhet. Under mötet söker dom svar på livets stora frågor: vad är det för mening att arbeta egentligen? Kommer det kapitalistiska systemet och patriarkala ordningen äntligen att kollapsa? Vilken hudkräm förhindrar finnar när man har mens? Millennials är ett öppet sår fylld av humor, kärlek och nattsvart ångest.

Text och regi: Jörgen Dahlqvist.

Rum: Johan Bergman.

Kostym. Jenny Ljungberg

Medverkande: Hanna Carlsson och Felicia Löwerdahl

Om Teatr Weimar,

Teatr Weimar är ett kollektiv från Malmö som startades 2003. Gruppen arbetar undersökande med samtida multimedial scenkonst – alltid med text och skådespeleri i centrum. Deras föreställningar har gästspelat både inom Sverige men även internationellt i bl.a Berlin, Bryssel, Paris, Hanoi, Oslo, Reykjavik, Helsingfors och Warszawa. Millennials är kollektivets första premiär i Stockholm.

Föreställningen är en del av Ö2scenkonsts residens. Ö2scenkonst stöds av Stockholms stad, Kulturrådet och ABF Stockholm.

Information

Visa på karta
Hemsida
Biljetter
Pris
240
Facebook-event