Musiker i världsklass på Jazz på Skansen

Den 19 juli är det premiär för årets Jazz på Skansen och Sollidenscenen. I år får jazzen besök av musiker i världsklass, såsom Nils Landgren som återvänder som värd med kapellmästare Hans Backenroth vid sin sida. Under sex onsdagskvällar gästas de och Skansen av artister som Lisa Nilsson, grammybelönade Magnus Lindgren och legendaren Karin Krog.

Onsdag den 19 juli är det dags för årets första Jazz på Skansen, en tradition som pågått sedan 1950-talet. Under sex onsdagskvällar blir det förstklassig jazz från Sollidenscenen. Trombonisten och sångaren Nils Landgren återvänder för andra året som värd för kvällarna, med den internationellt renommerade basisten, tillika husbandets kapellmästare, Hans Backenroth vid sin sida.

I år gästas jazzen av flera välrenommerade svenska och internationella jazzmusiker, som den amerikanske tenorsaxofonisten Harry Allen, och Magnus Lindgren, som i början av året belönades med en Grammy. Vidare spelar den norska jazzlegendaren Karin Krog, Danmarks största jazzvokalist Caecilie Norby och en av de främsta jazztrumpetarna i världen – Anders Bergcrantz. Avslutar sommarens program gör Lisa Nilsson.

– Vi är så glada att kunna presentera jazzupplevelser i världsklass från Sveriges vackraste livescen. Sommarens jazzkvällar kommer att bjuda på ett varierat innehåll där jazzklassikerna löper som en röd tråd, för musikälskare i stort men också för inbitna jazzrävar, säger Matilda Klein, evenemangschef på Skansen. 

Ingen separat biljett behövs, utan konserten ingår i Skansens ordinarie entréavgift.

Musiker under årets Jazz på Skansen

Husbandet Hans Backenroth trio består av kapellmästare Hans Backenroth på kontrabas, Leo Lindberg på piano, Joakim Ekberg på trummor samt Nils Landgren, trombon/sång. 

19 juli, hyllning till Bengt Hallberg
Harry Allen (USA) 
Margareta Bengtsson, sång 
Jan Lundgren, piano 
Hans Backenroth, kontrabas 
Kristian Leth, trummor 
Nils Landgren, trombon/sång och konferencier

26 juli 
Silje Nergaard (Norge) 
Anders Bergcrantz 
Hans Backenroth trio 

2 augusti 
Karin Krog (Norge) 
John Surman (Storbritannien) 
Hans Backenroth trio 

9 aug 
Nadin Al Khalidi, sång 
Magnus Lindgren
Hans Backenroth trio 

16 aug 
Caecilie Norby, sång (Danmark) 
Lars Danielsson, kontrabas 
Hans Backenroth trio 

23 aug 
Lisa Nilsson, sång 
Claes Janson, sång 
Hans Backenroth trio.