MXCO är Stockholm citys nya taqueria

Mitt i city, strax intill Centralstationen, hittas en färgstark liten bit av Mexiko. På nya MXCO är det genuina smaker som står i fokus, serverade i en pulserande atmosfär som välkomnar såväl AW-firare som middagssällskap.

Stockholms nya taqueria är signerad Jose Manuel Cruz Martines, som tillsammans med sitt team skapat en meny bestående av autentiska rätter från Mexico City. Här finns både hav, land och växtriket representerade i form av tacos, tostadas och andra små- och mellanrätter. En av specialiteterna är Tacos al Pastor – en köttig gatumatsrätt som liksom kebab tillagas på en roterande grill, för att sedan serveras med tortillas och olika smakrika tillbehör.

– Vårt koncept grundar sig i det genuint mexikanska, som kännetecknas av rena och enkla – men kraftfulla – smaker. Allt vi serverar lagas från grunden på plats här i restaurangen. Bland annat har vi en tortillapress där vi gör våra egna tortillabröd, och inom kort kommer vi börja mala vårt eget majsmjöl, berättar restaurangchef Alexander Sparv.

Autentiska smaker från Mexico City är temat på såväl mat som dryck på MXCO. 

Den som vill ta del av energin från kockarnas arbete kan hoppa upp på en barstol intill det öppna köket, och se maten tillredas “in action”. Önskas lite mer avskildhet finns bås att slå sig ner i. Den roströda lokalen inhyser även en bar där det blandas klassiska mexikanska drinkar såsom margarita och paloma – med MXCO:s egen twist. 

– Alla drinkar är baserade på tequila och mezcal. Tequila är ju ganska välkänt, men mezcal, som har en lite rökigare smak, är det inte lika många som känner till. Vi har fyllt baren med ett brett utbud av båda varianterna, så att man kan prova flera olika sorter, lära sig mer och hitta nya favoriter, säger Alexander Sparv.

MXCO slår upp portarna den 26 september och håller till en start öppet för middag och afterwork, med extra schyssta priser på tacos och i baren under happy hour.