Månadens restaurang december: Cloud Nine

Myten om ett kallt och händelselöst kvarter intill Norra Bantorget i city är numera en förlegad melodi. Tack vare dragplåster som Cloud Nine har nu området en renässans av restaurang- och nöjesutbud. Kliv in på en av citykvarterens mest omtalade nykomlingar, tillika redaktionens val av restaurang i december.

Menyn på Cloud Nine hämtar inspiration från Frankrike och dess koloniländer kring de varmare breddgraderna. Här hittar du bra franska klassiker, men det roligaste är så klart att testa något lite mer exotiskt. Det finns många helt unika rätter som man inte sett i Stockholm tidigare. Bara att gå igenom menyn på Cloud Nine är ett litet nöje i sig. Priserna ligger i mellanklassen - i vissa fall något över - och de känns helt rimliga.
Man har inte heller tummat på personalen. På Cloud Nine kan man alltid räkna med ett varmt välkomnande. Väl vid bordet guidar personalen dig gärna genom menyn och delar med sig av sin kompetens kring maten. Under kvällen är de både uppmärksamma och påpassliga, men aldrig påträngande.


Även stuket på själva restaurangen drar åt det franska hållet. Tänk supermodern fransk bistro blandat med en exotisk känsla som stärks av de gula väggarna och andra inredningsdetaljer. Trendigt men ändå klassiskt och tidlöst, modernt, spretigt - ja, på ett positivt sätt. Lite kul kuriosa är att Cloud Nine fick hederspriset Årets skylt 2009 för snyggast skylt (som ni kan se på bilderna). Missa inte att besöka den specialinredda toaletten som är en kopia från skräckfilmsklassikern The Shining med Jack Nicholson.

Mer bilder och info om Cloud Nine finner du här.

Etapp III av tävlingen Restaurangjakten är redan igång. Vilken restaurang söker vi nu i december? Klicka här för att komma till tävlingen.