Nobelprize.org Nobelprize.org

Nobelfesten 2018: Lilla Egos Tom Sjöstedt bakom menyn

Linn Wiklund Wandrup, Thatsup
Linn Wiklund Wandrup

I veckan stod det klart att Tom Sjöstedt står för menyn inför årets Nobelmiddag och blir därmed årets Nobelkock, för andra året i rad. Nobelbanketten är som alltid omgiven av stor sekretess och hemlighetsmakeri, och inte förrän på självaste middagen den 10 december avslöjas menyn.

Nobelkocken Tom Sjöstedt är, förutom vinnare i Årets Kock 2008, känd för att stå bakom den populära krogen Lilla Ego i Stockholm som han driver tillsammans med Daniel Räms. För andra året i rad står han nu bakom Nobelfestens middag tillsammans med 35 andra kockar – däribland Daniel Räms. De har även sällskap av Daniel Roos som står för efterrätten, för femte året i rad.

Menyn för Nobelfesten 2018:

Lättbakad röding med kräftbuljong i krondillslök, lättrökt forellrom, krispig potatis och krasseskum.

Bakad rotselleri med kantarellkräm och svampsmör, kålrot med lagerbladskräm och långbakad högrev, oxmärgcrust, rökt kalvsky samt potatis- och purjolöksterrin.

Äppelharmoni med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor.

 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.