Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Lilla Ego

4,7
61 betyg
Redigera Lilla Ego

Med superhajpade Lilla Ego i Vasastan gör de prisbelönta kockarna Tom Sjöstedt och Daniel Räms (Årets Kock 2013) uppror mot franska bistrotrenden och kör sin egen grej. Öppet kök, hemsnickrade bord, loppisfynd och industrilampor i taket – här gäller det informella och spontana. På menyn hittas nordiska smaker och i glaset är det framförallt vin från den gamla världen som dominerar. Var beredd på att väntetiden på bord kan vara lång.

Användarbilder på Lilla Ego Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Lilla Ego av Alexandra D.
  • Smörstekta kantareller med kryddig kantarellkräm, parmesangrädde, granskott och torkade lingon. – Bild från Lilla Ego av Mattei M.
  • Bakad fläsksida, kålrabbiknyte med vispad sobrasada, broccoli, inlagd grapefrukt, persiljeemusion. – Bild från Lilla Ego av Mattei M.
  • Bröd och smör. – Bild från Lilla Ego av Mattei M.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 maj 2021 · Uppdaterad

Äntligen har jag varit på Lilla Ego! Historieböckerna har hävdat att folk faktiskt lyckats få ett bord här men efter många försök har jag nästan viftat bort hela restaurangen som ett mytologiskt väsen som någon någon gång hi... Visa hela »

Listad i: Favoriter
25 sep 2018

Lilla Ego är alltid första rekommendation när stockholmare frågas "vart kommer jag äta bäst och få en wow upplevelse i gommen".
Jag kan bara hålla med. Har sista 3 åren kanske varit här 15-20 gånger och bara det säger en... Visa hela »

12 jan 2017 · Uppdaterad

Andra besöket, ny recension. Var lite besviken vid första besöket som sagt, då jag tycker maten inte riktigt levde upp till hypen. Men denna gång... wow, säger jag bara. Vi delade på fem rätter (3 förrätter, 2 huvudrätter), vilket var på... Visa hela »

Listad i: Favoriter ⭐️
4 mar 2020

Magiskt bra! Toppkvalité på kort men magisk ala carte-meny. 30-talet platser. Avspänt och hemtrevligt. Väldigt populärt så ofta flera månaders kötid för bord. Dock finns dropinplatser i baren, så hoppas på det bästa.

8 jan 2018

Det är bara att ställa sig bredvid alla som hyllar Lilla Ego, för det är fantastiskt! Maten är magisk, servicen topp och unik interiör. Det är precis så bra som man hoppats. Är man dessutom ett gäng/företag så kan jag verkligen rekomender... Visa hela »

22 okt 2019 · Uppdaterad

Wow, det är verkligen grymt, i alla aspekter. Helt sjukt gott, service impeccable och miljön är skön just för att den inte är så tillgjord. När vi var här första gången var jag lika imponerad som idag. Förrätt, varmrätt och efte... Visa hela »

7 okt 2022

Berättigade ett större ego! Med ett brett erkännade från kockeliten och egen tillit så trollbinder lilla ego hela sällskapet med sina enkla men grundläggande tillagningsmetoder. Genom alla rätterna slås man av finurlighet och träffsäker smakb... Visa hela »

5 aug 2019

Mums! Magiskt gott, har varit där två gånger och testat fyra olika rätter varav alla va MAGISKA

16 feb 2021 · Uppdaterad

Lokalen utifrån ger ett väldigt sobert intryck och man bemöts av en trevlig grabb! Här är stämningen avslappnad och familjär. Just nu under Corona-tider är det väldigt generöst med utrymme mellan borden.

Först in kommer varmt brö... Visa hela »

22 maj 2021 · Uppdaterad

Solklart FEM stjärnor! Mina förväntningar på detta ställe innan besöket igår var ungefär sky-höga och kanske till och med lite högre än så. Tänkte innan att det kanske eventuellt skulle va så att maten och upplevelsen inte mö... Visa hela »

2 jun 2019 · Uppdaterad

Jag kan verkligen förstå varför många håller lilla ego som favorit. Allt här är superproffsigt. Samtidigt är stämningen opretentiös, lokalen långt ifrån extravagant och priserna bra - superkombination! För mig som är lite mer... Visa hela »

29 dec 2020

Man kan ha åsikter om lokalen!
Men där stannar det, maten är bland det bästa Stockholm presterar, detaljarbetet är obeskrivlig om man inte ätit där, svårt att förklara.

Hummeranrättningen till förrätt gastronomisk erotik ! ... Visa hela »

14 apr 2020 · Uppdaterad

Wow, det är grymt! 👏

Enkel meny där de också har en kompletterande meny på väggen.
Allt låter så gott så man vet knappt vad man ska välja.

Förrätt, Hummer och råmarinerade tonfiskrätten. Båda var ma... Visa hela »

17 jun 2017

Wow wow wow! Mycket god och vällagad mat som smakar MYCKET! Hög syra vilket jag verkligen gillar! Väldigt kul att gå på restaurang som har det lilla extra! Mycket bra service, hög standard på maten och jag tycker verkligen lilla ego lever upp till hajpen! Hit vi... Visa hela »

9 jun 2019

En favorit bland favoriterna! Lilla Ego är helt outstandning!

Älskar att man möt av det halvöppna köket och tegelväggarna. Du får en meny i handen men på väggarna finner du ark med rätter utöver. Jag älskar att stället hå... Visa hela »

Listad i: Sthlms favoriter
10 maj 2019

Riktig liten pärla, intimt och mysigt. Brukar vara svårt att få bord men är värt att vänta på! Maten är en riktig smak upplevelse.

28 okt 2018

Magi, är det första ordet som jag tänker på när jag tänker på Lilla Ego. Har varit här vid 3 tillfällen och varje gång har varit en otrolig smakupplevelse. Alla rätter var helt magiska och menyn byts ut ganska ofta. Personalen är så... Visa hela »

23 apr 2020

April 2020, 20:30
I en småstimmig lokal i Vasastan ligger tomteblossdoften tät. Någon har precis firat sin födelsedag. En kort, kul meny och ett glatt hej i dörren. Förväntningarna är höga på denna hajpade krog. Dessutom är Tom Sjöst... Visa hela »

7 jun 2019

Vad händer där på Västmannagatan? Man går in och blir nedslagen av matupplevelsen varje gång. Har lyckats få plats fyra gånger, att boka bord är svårt så chansa, kör drop-in det brukar lösa sig.
Maten är helt otrolig,... Visa hela »

6 sep 2019

Jag sänker betyget till en fyra, även om maten som faktiskt serveras är en femma. Det stör mig att en av Stockholms absolut bästa ställen inte kan ha bättre koll på allergier. Jag brukar utgå ifrån "dåliga restauranger tar bort, bra byt... Visa hela »

Sida 1 av 4

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.