Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Lilla Ego

4,6
42 recensioner
Lilla Ego

Med superhajpade Lilla Ego i Vasastan gör de prisbelönta kockarna Tom Sjöstedt och Daniel Räms (Årets Kock 2013) uppror mot franska bistrotrenden och kör sin egen grej. Öppet kök, hemsnickrade bord, loppisfynd och industrilampor i taket – här gäller det informella och spontana. På menyn hittas nordiska smaker och i glaset är det framförallt vin från den gamla världen som dominerar. Var beredd på att väntetiden på bord kan vara lång.

Användarbilder på Lilla Ego Visa alla

  • Lägg till bild
  • Piggvar med savoykål, gurka, brödnätskrutong, solrosskott och majjo – Bild från Lilla Ego av Hanna W.
  • Havtornsglass, brownie, rispapper, citronmeliss, sockerkaksbotten och chokladganache för 2 personer – Bild från Lilla Ego av Hanna W.
  • Äppelglass med ingefära, granskott och smörbrynta, salta smulor – Bild från Lilla Ego av Hanna W.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
25 sep 2018

Lilla Ego är alltid första rekommendation när stockholmare frågas "vart kommer jag äta bäst och få en wow upplevelse i gommen".
Jag kan bara hålla med. Har sista 3 åren kanske varit här 15-20 gånger och bara det säger en... Visa hela »

4 mar 2020

Magiskt bra! Toppkvalité på kort men magisk ala carte-meny. 30-talet platser. Avspänt och hemtrevligt. Väldigt populärt så ofta flera månaders kötid för bord. Dock finns dropinplatser i baren, så hoppas på det bästa.

12 jan 2017 · Uppdaterad

Andra besöket, ny recension. Var lite besviken vid första besöket som sagt, då jag tycker maten inte riktigt levde upp till hypen. Men denna gång... wow, säger jag bara. Vi delade på fem rätter (3 förrätter, 2 huvudrätter), vilket var på... Visa hela »

Listad i: Favoriter
22 okt 2019 · Uppdaterad

Wow, det är verkligen grymt, i alla aspekter. Helt sjukt gott, service impeccable och miljön är skön just för att den inte är så tillgjord. När vi var här första gången var jag lika imponerad som idag. Förrätt, varmrätt och efte... Visa hela »

8 jan 2018

Det är bara att ställa sig bredvid alla som hyllar Lilla Ego, för det är fantastiskt! Maten är magisk, servicen topp och unik interiör. Det är precis så bra som man hoppats. Är man dessutom ett gäng/företag så kan jag verkligen rekomender... Visa hela »

5 aug 2019

Mums! Magiskt gott, har varit där två gånger och testat fyra olika rätter varav alla va MAGISKA

14 apr 2020 · Uppdaterad

Wow, det är grymt! 👏

Enkel meny där de också har en kompletterande meny på väggen.
Allt låter så gott så man vet knappt vad man ska välja.

Förrätt, Hummer och råmarinerade tonfiskrätten. Båda var ma... Visa hela »

2 jun 2019 · Uppdaterad

Jag kan verkligen förstå varför många håller lilla ego som favorit. Allt här är superproffsigt. Samtidigt är stämningen opretentiös, lokalen långt ifrån extravagant och priserna bra - superkombination! För mig som är lite mer... Visa hela »

9 jun 2019

En favorit bland favoriterna! Lilla Ego är helt outstandning!

Älskar att man möt av det halvöppna köket och tegelväggarna. Du får en meny i handen men på väggarna finner du ark med rätter utöver. Jag älskar att stället hå... Visa hela »

Listad i: Sthlms favoriter
10 maj 2019

Riktig liten pärla, intimt och mysigt. Brukar vara svårt att få bord men är värt att vänta på! Maten är en riktig smak upplevelse.

23 apr 2020

April 2020, 20:30
I en småstimmig lokal i Vasastan ligger tomteblossdoften tät. Någon har precis firat sin födelsedag. En kort, kul meny och ett glatt hej i dörren. Förväntningarna är höga på denna hajpade krog. Dessutom är Tom Sjöst... Visa hela »

28 okt 2018

Magi, är det första ordet som jag tänker på när jag tänker på Lilla Ego. Har varit här vid 3 tillfällen och varje gång har varit en otrolig smakupplevelse. Alla rätter var helt magiska och menyn byts ut ganska ofta. Personalen är så... Visa hela »

Listad i: Favoriter!
6 sep 2019

Jag sänker betyget till en fyra, även om maten som faktiskt serveras är en femma. Det stör mig att en av Stockholms absolut bästa ställen inte kan ha bättre koll på allergier. Jag brukar utgå ifrån "dåliga restauranger tar bort, bra byt... Visa hela »

13 aug 2019

En av de bättre restaurangerna i Stockholm. Svårt att få bord, men värt ett besök. En gömd liten pärla. Litet och charmigt med en unik meny. Missa inte löjrom & råraka till förrätt.

7 jun 2019

Men alltså - wow wow wow! Allt är magiskt gott, men måste jag välja så rekommenderar jag rårakan med löjrom till förrätt, heeelt otrolig!

17 jun 2017

Wow wow wow! Mycket god och vällagad mat som smakar MYCKET! Hög syra vilket jag verkligen gillar! Väldigt kul att gå på restaurang som har det lilla extra! Mycket bra service, hög standard på maten och jag tycker verkligen lilla ego lever upp till hajpen! Hit vi... Visa hela »

8 sep 2020

Absolut bästa restaurangen i Stockholm (kanske Sverige) just nu om man vill äta riktigt god och välbalanserad mat med en tweak. Superhärlig service med "en klapp på ryggen" standard som gör det familjärt och trevligt samtidigt som maten håller en e... Visa hela »

21 sep 2019

En kvarterspärla som får 4,5 stjärna av mig. Förutom riktigt god mat med spännande smakkombinationer levererar servicen alltid på topp. Jag åt en förrätt med bl.a. tonfisk, kokosskum, wasabi och blomkål som var så god att vi var tvungna att... Visa hela »

7 jun 2019

Vad händer där på Västmannagatan? Man går in och blir nedslagen av matupplevelsen varje gång. Har lyckats få plats fyra gånger, att boka bord är svårt så chansa, kör drop-in det brukar lösa sig.
Maten är helt otrolig,... Visa hela »

6 feb 2020

WOW. alltså wow. Den nobel-kålen glömmer jag aldrig! Druckit mitt godaste bubbel i livet här över ett parti "4 i rad".

Sida 1 av 3