Norra Latin blir Stockholms första boutiquehus

Nu förvandlar Stureplansgruppen den ståtliga skolbyggnaden Norra Latin till Sveriges första "boutiquehus". Här ska man arrangera möten, fester och events i tjusiga lokaler mitt i stan.

Efter att ha lanserat flera omtalade koncept på senare tid, däribland takbaren Spesso, öppnar nu Stureplansgruppen ett boutiquehus i Norra Latins renässansbyggnad vid Norra Bantorget. Bland annat blir det banketter, konserter, bröllop och konferenser, och även mat och dryck ska utgöra en viktig del av helhetsupplevelsen.

Såväl byggnaden som det centrala läget mitt i city har fått bidra till den unika miljön, bland annat med en lounge möblerad som ett exklusivt boutiquehotell, ett stort atrium samt sekelskifteslokaler med plats för upp till 600 personer. Hela huset kan ta emot 1900 minglande gäster.

– Vi har identifierat marknaden och insåg ganska snabbt att ett boutiquehus för möten saknas i Stockholm. Våra ombonade lokaler i Norra Latin passar till såväl möten och större arrangemang. Det är den härliga hotellkänslan vi vill åt snarare än att uppfattas som en konferensanläggning, säger Carin Sjöberg, vd Stockholm City Conference Centre AB, i ett pressmeddelande.