Norska Norrøna öppnar flaggskeppsbutik i Stockholm

Det norska friluftsmärket Norrøna har äntligen öppnat sin första flaggskeppsbutik i Stockholm. Norrøna har funnits sedan 1929 och har sedan dess drivits av samma familj. Man vill inspirera till ett liv i rörelse ute i naturen. Och nu får alla Stockholmare tillgång till den fullständiga kollektionen och mer därtill. Den norska kläd- och ryggsäckstillverkaren har flyttat in i hela 450 kvadratmeter på Norrlandsgatan.

- Butiken har ett eget rum för jaktprodukter, och ett helt nytt koncept som vi kallar för "Arctic Room". Det är ett integrerat, specialbyggt rum som är mellan 15 och 20 minusgrader kallt. Där kan man testa dunjackor och andra produkter gjorda för kalla väderförhållanden. Butiken har också ett eget servicecenter för reparation av produkter från vilket man också kan beställa reservdelar, säger Norrønas VD och ägare Jørgen Jørgensen.

Norrøna är ett miljömedvetet märke som tror på hantverkstradition och strävar efter att tillverka produkter som håller en längre tid. I Stockholmsbutiken kompletteras de egna produkterna med ett litet sortiment av utvalda varor som kängor och solglasögon från andra leverantörer. Norrøna har som mål att skaffa erfarenhet i Norge och Sverige för att utveckla konceptet i fler städer.

Mer information: Norrøna