Nosferatu: En skräcksymfoni för barn mellan 4-7 år

Nosferatu: En skräcksymfoni för barn mellan 4-7 år

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Nosferatu är en vampyr som bor ensam i ett stort och mörkt slott. Hen försöker få tiden att gå genom att klura fram det bästa skrämselbuset, prata med sin vän Fladderfredrik och skriva brev till döden. Tillsammans med Råttrik – en råtta som kan spela orgel – väntar Nosferatu på sina nästa besökare... Törs du hälsa på?

Nosferatu är en visuell och musikalisk upplevelse där stämningen växlar mellan att vara rolig och inbjudande till lite läskig. Föreställningen framförs av en orgelmusiker och en skådespelare. Regissören har samarbetat med barn ur målgruppen för att skapa en historia som både pirrar och roar.

Den tyska stumfilmen Nosferatu från 1922 är en skräckfilmsklassiker och en av expressionismens pärlor. Skräckgenren undanhålls ofta barn, men i åldern 4­-7 tänker många på spöken och övernaturliga krafter. Vi vill ta vår unga publik och deras tankar och föreställningar på allvar.

Regi: Marie Nikazm Bakken
Scenografi och ljus: Hannele Philipson och Sofie Linde
Mask och kostym: Jessica Hedin
På scen: Isabel Reboia och Sara Karkkonen

Turteatern vill ge våra unga medborgare upplevelser av hög konstnärlig kvalité som på ett komiskt och interaktivt sätt behandlar viktiga och aktuella ämnen som främjar barnens kritiska tänkande.

Information
Visa på karta
Hemsida
Biljetter
Pris
100
Facebook-event