Nu öppnar Frantzéns storsatsning Astoria

I den gamla biografen på Nybrogatan har det pågått renoveringar i flera år, men den 15 mars är det dags för Björn Frantzéns nya satsning Astoria att öppna. Innanför dörrarna väntar en ambitiös men avslappnad restaurang med internationell atmosfär.

I den biograf som öppnade på Nybrogatan på 1920-talet har det de senaste åren pågått omfattande renoveringar med ambitionen att skapa en ny restaurangupplevelse. Bakom den stora satsningen står Frantzén Group, med stjärnkrögaren Björn Frantzén i spetsen, som driver krogar som Bobergs Matsal och trestjärniga Frantzén.

Till det nya brasseriet har man hämtat inspiration från världsmetropolerna, med ambitionen att skapa en avslappnad plats för såväl lunch och middag som sena cocktailkvällar. I entrén möts gästerna av originalfoajén från biografen och en spiraltrappa upp ligger restaurangen. Här kan man följa kockarna i det öppna köket, där matlagningen sker över öppen eld. Rätterna serveras ut på eleganta matvagnar vid bordet.

– Med Brasserie Astoria vill vi skapa en internationell och tidlös upplevelse. Trots ambitioner med maten ska det ändå kännas avslappnat och inbjudande hos oss. Från lunchen, ett glas efter jobbet till kvällar med middag och cocktails. Med Brasserie Astoria vill jag skapa stället som jag själv vill vara på i Stockholm, oavsett veckodag och tid på dygnet, säger kocken och krögaren Björn Frantzén i ett pressmeddelande.

À la carte-menyn är inspirerad av franska brasserier i världens storstäder, men har inslag från hela världen och en mix av klassiskt och modernt. Astoria öppnar den 15 mars, och bokningen öppnar den 16 februari klockan 10.