Nu drar Grönsaksveckan igång på Boqueria

Nu drar Grönsaksveckan igång på Boqueria

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Nu är det dags för primörernas premiär. Under veckan firar Boqueria detta med en Semana de Verduras – på svenska översatt till Grönsaksvecka.

Mellan den 6-9 maj är det grönsakerna som får stå i centrum på Boqueria. På menyn hittas bland annat potatis med tryffel, grönsaksprovning på 'sparris three ways' och massor av andra spännande vegetariska rätter. Även drinkarna har under veckan influerats av grönsaker och här erbjuds bland annat en Koriander Martini, blandad på vodka som under 36 timmar fått smak av kryddan.

– För oss har det varit otroligt givande att bygga upp den här menyn, det är fantastiskt kul att låta grönsakerna ta den plats på tallriken där vi i vanliga fall hade låtit annat protein bära rätten. Alla har vi längtat efter våren och detta är vår hyllning till början av den nya mat-säsongen, säger Fredrik Larsson, köksmästare på Boqueria.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.