I mitten av november öppnar Örebrobördiga Chicce i Grönstedska Palatset på Sankt Eriksgatan. Planen är att hålla öppet från morgon till kväll och att bli ett vardagsrum för alla boende och besökare i Vasastan. Det finns sedan tidigare två Chicce i Örebro och detta blir gruppens första etablering i Stockholm.
Frukost, lunch, afterwork och middag – Chicce (som uttalas ungefär “kitche”) planerar att hålla öppet största delen av dagen. Öppningen sker den 14 november, men innan dess återstår en del arbete med lokalen.
– Det känns som att vi är i fas. Det är skönt att ha öppnat två enheter tidigare, så vi vet var vi behöver vara i arbetet. Med det sagt så kommer det säkert att vara på håret när vi öppnar, som det ju ofta blir. Men vi har fått mycket bra respons i byggnaden och tror väldigt hårt på konceptet. Målet är att bygga en franchise på Chicce i det långa loppet, säger Albin Öhrn, marknadschef för Örebrobaserade Laweka-gruppen där Chicce ingår.
Chicce finns alltså sedan tidigare i Örebro, där den första restaurangen öppnade i augusti 2022 och den andra så sent som i augusti i år. Restaurangen i Stockholm blir deras största hittills, även denna med fokus på det italienska. Under lunchen får de italienska rätterna dock sällskap av några husmansalternativ för att alla gäster ska hitta något de gillar. Lunchpriset kommer att ligga på runt 159 kronor.
– Vi vill hitta det här folkliga, att alla är välkomna och att det inte ska vara för dyrt. Vår tanke är att skapa ett italienskt vardagsrum där vi uppmanar till sharing. Det blir förstås pasta och pizza, men också smårätter och större rätter. Nästan alla käkar ju italienskt så förhoppningen är att det blir ett levande ställe och förstås att gästerna ska tycka att det är bra, säger Albin.
– Allt görs från grunden på råvaror av hög kvalitet. Vår partner är från Italien och har grossistbolag där så de har tagit fram olika produkter och råvaror som de skickar direkt, som vår unika pinsa. Pastan har vi tagit fram själva här.
Restaurangen kommer att ha ungefär 120 sittplatser, plus några fler under lunchen, och planen är att öppna en uteservering till sommaren. Gästerna kommer både att kunna komma in spontant och boka bord i förväg.
Dryckesprofilen och sommelieren Romrobban, Robert Sandqvist, har varit med i arbetet med att ta fram dryckeslistan.
– Vi har ju stort fokus på mat, men också på dryck. Vinlistan är lång och består främst av italienska viner. Du kan verkligen vara vinnörd och få ett bra vin hos oss. Utöver det har vi våra signaturdrinkar, och förstås klassikerna, säger Albin.
Alldeles nyligen öppnade bokningarna, så nu är det bara det sista finliret som återstår innan restaurangen har premiär den 14 november.