Nu ska de nordiska Michelinstjärnorna delas ut

Michelinguidens offentliggörande av 2021 års nordiska stjärnor sker den 13 september i år. För första gången sker presentationen i ett tv-program som kommer att sändas på kanalen Godare i Sverige, samt streamas på Aftonbladet TV och Michelinguidens Youtube-kanal. Utdelningen äger rum i Stavanger Konserthus i Norge.

Presentationen av Michelin Guide Nordic Countries 2021 kommer att hållas i Stavanger Konserthus och för första gången direktsändas i tv. Detta kommer att ske den 13 september.

– När tiderna förhoppningsvis ljusnar för den gastronomiska industrin, med kockar som åter kan välkomna sina gäster till restauranger, är vi glada att bjuda in alla till utdelningen av årets nordiska Michelinstjärnor i ett exceptionellt tv-program, säger Gwendal Poullennec, internationell direktör för Michelinguiden. Från Stavanger, som kommer bli Nordens kulinariska centrum för en kväll, lyfter vi fram den talang, kreativitet och envishet som en hel yrkeskår aldrig upphör att imponera oss alla med.

När de nya Michelinstjärnorna presenteras uppmärksammas också åtaganden som gjorts inom hållbarhet genom utdelning av Michelins ”Gröna stjärnor”. Särskilda professionella priser kommer dessutom att belysa kunskaper hos unga talanger såväl som andra yrkesverksamma inom gastronomin. Ett fokus på nordiska produkter kommer hylla rikedomen och mångfalden i det lokala köket.

Michelin Guide Nordic Countries kommer sändas måndag 13 september klockan 20.