Nu öppnar Le Petit Cochon: ”Mat ska vara roligt”

Den 1 juni slår krögaren Micke Björkman upp dörrarna till Le Petit Cochon – en restaurang som ska ha ett stort gastronomiskt svängrum.
– Mat ska vara roligt, jag vill framhäva måltiden som ett tillfälle att umgås, njuta och ha kul tillsammans. Maten lagar jag med omsorg och gärna rätter med glimten i ögat, säger han i ett pressmeddelande.

Norrtullsgatan får en ny krog precis lagom till att sommaren börjar. Bakom Le Petit Cochon står "lillgrisen", eller Micke Björkman som han egentligen heter. Han har varit köksmästare och kock på flertalet stjärnkrogar, bland andra Vong och Nobu i London och Vassa Eggen, Riche och Lux i Stockholm. Han öppnade även sin första krog, Agnes, tillsammans med fyra kompanjoner 2015.

På Le Petit Cochon, som betyder just "den lilla grisen", vill han erbjuda gästerna spännande smakkombinationer lagade på kvalitativa råvaror.
– Vi tar avstamp i Sydeuropa, sen gör vi precis vad som faller oss in.

Restaurangens dryckesmeny ska vara lika levande som matsedeln – föränderlig, men med en bestående känsla och med ett utbud från intressanta producenter. Även atmosfären är viktig och målet är att skapa en livfull och välkomnande plats, där alla typer av sällskap ska finna sig tillrätta.
– Kom hit och ät och drick, läs en bok eller ha fest med åtta polare. Jag vill att det ska vara stökigt utan att det blir otrevligt. Opretentiöst och med mycket kärlek.

Le Petit Cochon öppnar på Norrtullsgatan 61 den 1 juni.