Ny butik: Scho Collection

Susanne Johansson slängde ifrån sig pennan och gjorde allvar av sin egentliga passion. Efter en del extra studier kom så den första kollektionen 2010 och där stod hon nu som modeskapare. Visst erkännande kom förra året med Svenska Moderådets nominering i kategorin Årets Rookie och nu har portarna till den första butiken slagits upp. Scho Collection ryms i en lokal designad tillsammans med arkitektkontoret Arrhov Frick. Det är ljust, det är högt i tak och den prydligt upphängda kollektionen längs ena väggen leder till den råa industriella ateljén som döljer sig vidare in från den stora spegelväggen mitt emot. Inredningen är snyggt hemtrevlig och provrummen myser längst in vid ateljén.
- Vi är otroligt glada över att nu öppna en butik. Det innebär att vi kan visa hela kollektionerna och också få möjlighet att bjuda in besökaren till Scho Collections värld. Som kund får du ett personligt möte i en inspirerande miljö med kläder, konst och litteratur, säger Susanne Johansson.

Kläderna från Scho är dressade i grunden, men ska fungera i alla lägen.
- Du ska kunna ha dem på jobbet, och sen vidare på kvällens festligheter eller något mer avslappnat. Kanske ett snabbt skobyte, men tanken är att du är bekväm i outfiten hela dagen.

Och det är bara att kombinera fritt bland plaggen. Färgerna i vårens kollektion är inspirerade från en målning med blandad färgpalett men som ändå gett en röd tråd i basfärger.

Butiken rymmer alltså även en liten ateljé där man inte bör bli förvånad om man stöter på Susanne som sitter och ritar eller syr på prover. Scho Collection hittar du på Linnégatan 31.