Nu slår nya The Bakery upp dörrarna på Pop House på Djurgården, med italienska kvalitetspizzor och en grönskande uteservering mittemot Gröna Lunds entré.
Efter en helrenovering öppnar The Bakery upp med nytt koncept och ny inredning. Charkuterier, kvalitetspizzor, italienska pan pizzor och småskaliga italienska kvalitetsviner regerar på menyn. Anna-Viola Edman, som bland annat har jobbat på Fotografiska och Bistro Capitol, är ny chef för Food & Beverage inom Pop House-koncernen.
– På Capitol hade vi bara en möjlighet att laga mat och det var i en pizzaugn. Där föddes tanken: det går ju att laga nästan allt i en pizzaugn, berättar hon.
Med sig har hon även Jesper Sennerfeldt, kökschefen från Bistro Capitol, som nu ska utveckla restaurangerna på Pop House. Målet är att The Bakery ska vara inkluderande.
– Alla ska känna sig välkomna på The Bakery, även barnfamiljerna som besöker Gröna Lund eller ABBA-muséet. Idag vill alla äta kvalitetsmat med bra råvaror utan galen prislapp och nu kan man göra det på The Bakery på Djurgården, säger Anna-Viola Edman.
The Bakery har redan hunnit smygöppna på helgerna. Från den 30 maj står restaurangen öppen alla dagar i veckan klockan 11–22.