Foto: Pressbild/Ricordi Foto: Pressbild/Ricordi

Ny italienare i stan när Ricordi öppnar dörrarna

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Den 6 maj slår dörrarna upp till Brasseriegruppens nya restaurang, italienska Ricordi, på Kungsträdgårdsgatan. Här ska hantverket stå i fokus och inriktningen går mot modern italiensk gastronomi, under ledning av köksmästare Håkan Carlsson.

Sugen på mozzarella- och krämfyllda burratarätter, tartarer, fisk- och grönsaksrätter, surdegspizza och färsk pasta? Alldeles intill Kungsträdgården ligger numera Ricordi, en samtida modern italienare där man tar sig friheten att laga mat från större delen av Italien. Köksmästare är Håkan Carlsson, som senast kommer från restaurangen på At Six.

– En riktig matupplevelse handlar om att aktivera kroppens alla sinnen. Vår mat genomsyras av italiensk tradition kombinerat med samtida element. Denna kombination ska väcka liv och känslor hos Ricordis gäster. Och allt är såklart gjort från grunden, säger han i ett pressmeddelande.


Bardelen på Ricordi, som erbjuder drop in-platser och välkomnar hundar. Foto: Pressbild/Ricordi.

Ricordi består av tre delar: Den yttre matsalen med en bar, den inre matsalen samt ett chambre séparée i källaren. Det finns även en uteservering som vetter mot Kungsträdgården, som bjuder på sol från morgon till kväll.

Takmålningar av svensk konstnär

Restaurangens interiör är framtagen av den London-baserade arkitektbyrån Chalk Architects Ltd. Inspirationen går i temat 'klassisk italiensk glamour möter ljusa och moderna influenser'. I taket löper abstrakta takmålningar, signerade den svenska konstnären Malin Gabriella Nordin.


Malin Gabriella Nordin står för restaurangens takmålningar. Foto: Pressbild/Ricordi.

– Mitt måleri har växt fram och tagit plats i fyra storskaliga takmålningar på Ricordi, där jag tillbringat varje dag sedan februari, säger Malin Gabriella Nordin i ett pressmeddelande.

Brasseriegruppen har satsat runt 30 miljoner på Ricordi och räknar med att restaurangen ska vara lönsam inom sex månader, förutsatt att restriktionerna släpper till sommaren.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.