Pressbild Pressbild

Ny krog öppnar på Söderhallarnas tak

Från den 23 augusti till den 15 september kan du besöka den ”nya” restaurangen SMÖR. som kommer att ligga belägen i en av kolonilotterna på Söderhallarnas tak. Bakom initiativet står kocken Jimmi Eriksson tillsammans med Arla Svenskt Smör.

I fjol låg krogen SMÖR. inhyst i den lilla kiosken i Axel Landqvists park. I år flyttar den istället upp på Söderhallarnas tak, där den kommer att hålla öppet under sensommaren. Bakom SMÖR. står stjärnkocken Jimmi Eriksson.

– Förra sommaren var SMÖR. en gourmetkrog i kioskformat. I år öppnar vi i en kolonilott med fokus på förstklassiga ingredienser som du kan odla själv i din trädgård, på din kolonilott eller i din odlingsback, säger han i ett pressmeddelande.

Rätterna kommer främst att tillagas på kål, potatis, rotselleri och – givetvis – smör.

– Väldigt många har hört av sig och frågat om SMÖR. kommer att återuppstå. Det är så kul att äntligen kunna bekräfta det, säger han.

SMÖR. kommer att hålla öppet fredag till söndag, mellan den 23 augusti och 15 september. Öppettiderna för fredagar är klockan 16–20, lördagar och söndagar klockan 11.30–16 (med undantag söndagen den 25 augusti).

Information
Visa på karta