Ny mat-app bjuder Östermalm på gratis mat

Borås-baserade restaurangappen Favo är Stockholms senaste tillskott i foodtech-världen och satsar stenhårt med en 400 kvadratmeter stor lokal på Östermalm. Vid lanseringen erbjuder de alla på en valfri gratis måltid.

Favo gör entré med ett brak i Stockholm då de bjuder alla nya kunder på Östermalm på sin första beställning. Den 20 november öppnar appen för beställningar i Östermalmsområdet som blir ett av tre leveransområden, tillsammans med Vasastan och Hägerstensåsen, som kommer lanseras under slutet av 2019.

Aktörer som Foodora och Uber Eats har länge regerat i Stockholm när det kommer till snabb matleverans. Nu kommer Favo och utmanar. Favos koncept är unikt i Sverige då de, till skillnad från andra aktörer som leverar mat från tredjeparter, både lagar och levererar maten själva. Konceptet har blivit populärt i Borås och kommer nu till Stockholm, där man kommer kunna beställa maten var man än är och den levereras dessutom i miljövänliga elbilar.

– Vi ville skapa en social matupplevelse som är designad för att levereras. Att vi äger hela leveranskedjan utan mellanhänder inklusive vår egen digitala plattform, gör att vi kan laga klimatsmart och högklassig mat, och servera den på ett hållbart sätt. Det har visat sig vara en lönsam modell som vi nu tar vidare till Stockholm, vilket känns jättekul, säger Oscar Johansson, VD och medgrundare av Favo.