Ny stand up-klubb på Hotel Kung Carl

Den 23 mars är det premiär för Lol Comedy Club på Hotel Kung Carl vid Stureplan. Klubben drivs av komikern Jakob Öqvist och har tidigare dragit fulla hus på Södermalm och i Tantolunden. Under våren gästar flera kända komiker.

Lol Comedy Club flyttar nu in på Hotel Kung Carl. Det blir en klubb med få platser, nära till scenen och med kända komiker som underhåller.

– Vi tyckte att Stockholm behövde en klubb i New York-stil. En klubb där komiker och publik har lätt att få kontakt, och med riktigt vassa komiker som älskar när publiken finns på armlängds avstånd. Alla som sett komiker i för stora lokaler vet vad jag menar, det är inte så stand up är tänkt att upplevas. Nu ville vi göra tvärtom, säger Jakob Öqvist.

När Lol fick kontakt med Hotel Kung Carl och fick se den nyrenoverade bakfickan kändes det helt rätt. Här fanns bra förutsättningar för riktig stand up, med två våningar där alla i publiken ser och hör bra. Lokalen rymmer endast 100 personer, vilket skapar en intim känsla.

Biljetterna kostar 280 kronor, men det går även att köpa showbiljett inklusive en tvårätters middag från Bistro Belle Epoque.

Komikerna som gästar under våren:
23 mars: Kristoffer Appelquist, Behrad Rouzbeh
30 mars: David Batra
6 april: Ahmed Berhan, Farao Groth
13 april: Anis Don Demina, Elina du Reitz
20 april: Al Pitcher, Josefin Sonck
27 april: Carl Stanley, Henrik Schyffert
4 maj: Thanos Fotas. Fler namn tillkommer