Hotel Kung Carl

3,8
13 betyg
$$$
Bar
Fransk restaurang
Hotell
Hemsida
Instagram
Kung Carl
3,8
13 betyg
Hemsida
Instagram

På anrika Hotel Kung Carl, alldeles intill Stureplan, hittar du såväl en nordfransk bistro som en cocktailbar och vinbar med inspiration från 1800-talets Frankrike. Här kan du bland annat kan lyssna på livejazz, ta ett glas champagne eller testa Kung Carls egenproducerade punsch. Tanken är att både hotellgäster och stockholmare ska kunna träffas och låta sig förföras av det goda livet.

Cocktailbaren @ Kung Carl
På hörnet mot Stureplan hittar du Kung Carls huvudentré som leder in i cocktailbaren, ett Paris i miniatyr med höga fönster och färgglad interiör. Här kan man slå sig ner i en soffa och sippa på ett glas champagne, eller ta en drink gjord på Kung Carls egen punsch. Framåt helgen höjs stämningen med dj:s och artister som spelar på kvällarna.

Vinbaren @ Kung Carl
Strax innanför cocktailbaren, i hotellets ljusgård, döljer sig den lugna och smått undangömda vinbaren där man kan varva ner med ett glas vin. I utbudet hittar man bland annat champagnehuset Perrier-Jouët och deras premiumchampagne Belle Epoque. För den som vill "lobby-jobba" finns det vägguttag för laptops vid alla soffor i vinbaren.

Bistro La Belle Epoque
I anslutning till vinbaren ligger hotellets nordfranska bistro, döpt efter den glada 1800-talseran "la belle époque". Här har köksmästare Jan Andersson tagit fram en meny med moules marinières som signaturrätt. Det bjuds även på brunch och jazzklubb med liveband i hotellets bakficka.

Hotellet
Hotel Kung Carl, ett av stans mest centralt belägna hotell, har funnits vid Stureplan sedan 1925. Hotellet har 143 unikt inredda rum samt restaurang, cocktailbar och vinbar. Du hittar även konferenslokaler, festvåning och ett mini-gym.

Sommartid öppnar Kung Carl upp en parisisk uteservering längs Birger Jarlsgatan.

Föreslå ändringar

Recensioner av Kung Carl

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
14 juli 2022

Lunch på Hotel Kung Carls nya bar/restaurang vid hörnet av Kungsgatan/Birger Jarlsgatan (Starbucks gamla lokal). Snyggt, modern och trevlig lokal. Gott om plats i den långa baren. Trevlig uteservering med 30-talet platser. Fullständiga rättigheter. Minuspoäng för... Visa hela »

7 feb. 2023 · Uppdaterad

Höga ambitioner, mediokert resultat
Kung Carl lever helt enkelt inte upp till namnet.
Tyvärr brister det på flera ställen, känslan jag får är att man saknar en ordentlig grund att stå på.
Maten är vällagad men saknar finess. Atm... Visa hela »

4 feb. 2022 · Uppdaterad

Riktigt fin bar som man inte får missa! Modern och lyxig inredning och det bästa är alla spännande och unika drinkarna dom har på menyn! Testa något nytt, de är det värt! Lite långsamt gick de i baren dock men stämningen är alltid på t... Visa hela »

19 sep. 2023

Mysigt ställe!
Bra beläget och perfekt för jobblunch eller liknande!

25 okt. 2021

Besökte den nyöppnade Cocktail-baren i helgen som leverade väldigt bra vibes och verkar ha dragit ett stort intresse från besökare, ligger trots allt på en tillgänglig och bra location för restauranger och nattliv. KC har alltså expanderat ut i Starbuc... Visa hela »

Listad i: Chambre
18 feb. 2023

Översätt till svenska »

The bar is what saves the place. The atmosphere there is charming even if the service isn’t amazing (mostly because it is understaffed). I was expecting more from lunch however. The portions are huge, which is great when you are hungry but really nothing special. You can find better, even in t... Visa hela »

1 maj 2023

Love it! Bra drinkar och Jenny som jobbar där som Mood Manager gör allt så mycket bättre!

29 apr. 2022

Trevlig vistelse tråkigt att vi inte fick använda rummet till fullo. Efter min sambo badat i badkaret så gick det inte att tömma så det fick blev inget mer bad. Fick veta från receptionen att ingen kunde hjälpa mig att fixa det och att det brukar hända. Då... Visa hela »

7 aug. 2023 · Uppdaterad
22 okt. 2023
5 juni 2022
9 dec. 2022
13 jan. 2022