Nya F12 öppnar 16 maj - här är klubbschemat

För första gången någonsin sedan F12 öppnade för 24 år sedan är klubben nu i händerna på nya ägare. Den ikoniska Stockholmsklubben nylanserar med Mister French som nya ägare och den 16 maj är det premiär. Janina Sibbel-Becker, Amanda Persson och Victor Eriksson är trion som tar över som nöjesansvariga och Didrik Willes blir ny barchef.

Onsdag den 16 maj är det dags för öppnandet av nya F12. Janina Sibbel-Becker, som till vardags är PR-ansvarig för internationella artister på Sony Music i Sverige och tidigare har ansvarat för Berns Bistro Nuit, är en av de nya nöjesansvariga, tillsammans med Amanda Persson och Victor Eriksson.

Amanda Persson har på kort tid lyckats charma Stockholms nattliv och lämnat avtryck på sina jobb som nöjesansvarig på Spy Bar, Rose, FoU och Escalier. Hon kommer sprida glädje på F12 varje fredag och lördag hela sommaren. Victor Eriksson har lång erfarenhet inom Stockholms nattklubbsliv och har under många år haft en framträdande roll i att utveckla koncept på en rad olika klubbar, däribland Ambassadeur och Mister French.

Ny barchef är Didrik Willes med ett förflutet på F12, Ljunggren och Clou.

F12, som köptes av koncernen som står bakom Mister French tidigare i vår, kommer fokusera starkt på innehållet och mångfalden av klubbar, och spetsa bredden med internationella bokningar. Precis som tidigare somrar har F12 Terrassen öppet alla dagar i veckan från klockan 22 till 03 medan studion på nedervåningen har öppet ända till 05.

En nyhet i år är också att restaurangen Público kommer att vara öppen hela sommaren med en ny uteservering mot Rödbotorget. Där kommer medieprofilen Fredrik Robertsson att husera hela veckorna. Köket kommer även att vara öppet till 01 sju dagar i veckan, så för den hungriga gästen går det att äta middag vid midnatt samtidigt som det övriga huset är en stor nattklubb. 

Klubbschema

Måndagar: Millennial Mondays
På terrasserna spelas housemusik från när den var som bäst och på nedervåningen blandar man vilt mellan genrer. Teamet består av Olof Göransson, Erik Engberg, Victor Tranberg, Jean Moreno, Selma Zahrouni och Johan Särlvik.

Tisdagar: DisQo DisQo
Tre olika delar av Feststockholm möts i en gemensam frizon, inspirerad av Studio 54 där HBTQ möter musikentusiaster och nöjesfolk.

Onsdagar: Terrassen 22-03 / Studion 00-05
På terrassen ställer onsdagsarrangörer Gabriella Rosa, Sofia Björklund och William Norèn till med själfull, välljudande och galen mitt-i-veckan-fest.

I studion huserar bland andra Hedda och Thyra med sin patenterade blandning av pricksäkra pianoslingor, djup melodisk bas och trummor hårdare än granit.

Torsdagar: Terrassen 22-03 / Studion 00-05
Varannan torsdag tas terrassen hand om av Mackan Lindström från Lilla baren på Riche och vapendragaren Nils Schèle, mer känd under namnet Rastanils. Rakt discostuk, exotiska rytmer, och i det närmsta hypnotiska slagverk utlovas. Entrèpengen tillbaka om man inte klappar i takt till klangen. Håll utkik för prominenta gäst-dj:s i båset.

Varannan vecka lämnas stafettpinnen över till ett kollektiv med ett gäng riktiga F12-legendarer: Max Lindberg, Gago Cuk, Niklas Paus och Koorosh Feizi. Brutal rytm som ingen kan låta bli att röra sig till, ett spektrum av känslor och attityder som präglas av själ och kärleken till långa heta sommarnätter. Räkna med gästspel med allt från Hawaii till Hornstull.

Varje torsdag vid midnatt tar Sabri och Fang över rodret nere i Studion. Hög igenkänningsfaktor av toner och känslan av att aldrig vilja gå hem är i princip en garanti.

Fredagar och lördagar: Terrassen 22-03 / Studion Fredagar 00-05
F12:s egen trio av ess, Janina Sibell-Becker, Amanda Persson och Victor Eriksson, tar över taktpinnen på terrassen. Musikbokningarna kommer att varvas av både lokala och internationella dj:s och artister.

Musikern och låtskrivaren Stephen Simmonds spelar danslystna melodier från det att natten är som mörkast och gryningen som mest ljus.

State of Sound (Victor Norén) välkomnar till sin klubb med både väntade och oväntade inslag i form av gästartister, själfull housemusik och ett aldrig sinande galej.

Söndag: Terrassen 22-03 / Studion 00-05
Det perfekta söndagshänget står trion Micke Brandt, André Bånghäll och Rut Meyersson för. Dansant elektroniskt, allmän eufori och kända låtar sätter punkt för veckan på terrassen.

Stora bultande latinska hjärtan och medryckande beats tar klubben ända in i måndagsmorgonen. Vägvisare är Mister French egna Chicho och följeslagare Angello.