Nya krogkonceptet Yellow öppnar mitt i stan

I gamla Akademibokhandelns lokaler i korsningen Regeringsgatan/Jakobsbergsgatan öppnar restaurang Yellow i mitten av april. En restaurang med höga ambitioner om att leverera den perfekta restaurangupplevelsen. Menyn har som namnet antyder byggts upp kring primärt kyckling.

Initiativtagaren och ägaren till Yellow är Filmon Michael, som i många år varit klubbvärd på Sturecompagniet och med en bakgrund inom dans- och underhållningsbranschen som medlem i dansgruppen Bounce.

Filmon har ägnat de senaste åren till inspirations- och trendresor till bland annat Costa Rica, New York och Miami där han har utforskat, antecknat och tagit lärdom av hur den perfekta restaurangupplevelsen ska se ut. Slutligen har han landat i konceptet Yellow - en restaurang som kombinerar de senaste trenderna i allt från menyval till upplevelse till inredning. Allt med kyckling i fokus.

Yellow är ritad av Butler Construction och Anders Nordquist. Uppbyggnaden av restaurangen går i full fart. Restaurangen om 198 kvadrat ska inrymma 70 sittande gäster samt en rymlig bar.

- Jag har velat skapa ett avslappnat, roligt och intimt ställe som erbjuder det där lilla extra. Lite spänning och en hint av en “svartklubbskänsla”. På Yellow kombineras mat och nöje, där den ena delen består av en restaurang och lokalens andra del av en bar med extra allt. Yellow ska vara en plats där man kan träffas över en drink, gå på en första date eller för att fira födelsedagar, berättar Filmon Michael.

Kreativa rätter
Yellow kommer att vara öppet för både lunch och middag sju dagar i veckan. Efter sommaren planerar man att även erbjuda brunch och catering. Maten byggs upp kring nytänkande och kreativa men även klassiska kycklingrätter där några menyexempel innefattar “Chicken and waffles” och “hot wings”. I dagsläget letar man efter en lämplig leverantör av kyckling som kan hålla de höga kraven Yellow eftersöker inom KRAV-märkningar och ekologiskt.

- Yellow är kontrasternas värld. Hos oss ligger charmen i allt annat än det stela och tillrättalagda. Allt från inredning till musik, mat och drinkar kommer att levereras med extra allt och en kväll på Yellow vet man inte var, när eller hur den ska sluta, berättar Filmon Michael.

Som kulinarisk vägledare har man tagit hjälpt av den meriterade kocken Magnus Albrektsson (Albrektsson Gastronomic AB) som har bakgrund från bland annat Riche, Leijontornet och Lux Stockholm. Köksmästare på Yellow blir Fanny Rönnblom och Andreas Freij, båda hämtade från Público i Stockholm och med bakgrund från bland annat the Tastingroom i Macao, Grand Escalier och f12-gruppen.

- Det här ska bli en oerhört rolig utmaning! Jag ser mycket fram emot att få arbeta med en så mångsidig råvara som kyckling. Jag och Andreas har många idéer som vi tar med oss för att utveckla på Yellow och vi hoppas att ni kommer att älska dem lika mycket som vi, säger Fanny Rönnblom.

Som drift- och barchef tillsätts rutinerade Oscar Högberg från Mister French som har varit Filmons bollplank från start.

- Jag ser fram emot att få öppna denna restaurang som vi har jobbat med länge. Vi har verkligen utvecklat ett extremt roligt koncept som vi kan ta ut på så många olika sätt. Att arbeta med en sån enkel råvara som kyckling och samtidigt göra det bra ska bli den verkliga och framförallt roliga utmaningen, säger Oscar Högberg.

Yellow öppnar i mitten av april på Jakobsbergsgatan 23a i Stockholm.