Nya Scandic Grand Central – en artistisk mötesplats

Mitt i city, i en anrik och vacker, 130 år gammal byggnad, hittar du en helt ny och imponerande mötesplats - Scandic Grand Central. Äntligen öppnas portarna till det pampiga, wieninspirerade hotellet, som ritats av arkitektgruppen Koncept Stockholm. Tanken är att hotellet ska stå för mer än bara övernattning. Hit välkomnas restaurang- och barbesökare, musikintresserade och konferensgäster - dörrarna är öppna för alla nyfikna.

De 391 rummen präglas av en blandning av nya designmöbler och unika auktionsfynd. Även detaljer från ursprungshuset har fått plats innanför hotellets härliga skyltfönster. Korridorerna har smyckats med specialdesignade heltäckningsmattor med mönster som inspirerats av Stockholms brunnslock. Och Stockholmsdetaljerna är ett genomgående tema.

- "Urban theater" är storyn som varit inspiration för inredningen, berättar Ann Marie EkrothKoncept. Med det pulserande stads- och kulturlivet med teater, casino och jazzklubb i kvarteret låter vi hotellet bli en del av gatans teater.

Förutom hotellrum med unik design finns tillgång till en konferensanläggning, restaurangen Teaterbrasseriet och baren - Bar Acoustic. Mycket fokus ligger på mat och dryck men spännande events som akustiska liveakter är också en tyngdpunkt i konceptet.

Läs mer om Scandic Grand Central här.