Nya sommarrestaurangen du inte får missa

Det finns en ny sommarrestaurang i trakterna. Närmare sagt på kajen i Henriksdalshamnen, i Hammarby Sjöstad. Henricks invigdes i maj och har en meny bestående av sommarrätter och uppfriskande cocktails.


Henricks i Hammarby Sjöstad är den nya restaurangen man inte får missa under denna årstid. Sommarkänslan här är nämligen på topp. Restaurangen har en stor, härlig uteservering precis vid vattnet där båtlivet håller till. När dagen övergår till kväll lyses uteserveringen upp av starka färger. Nyanser av orange och lila skapar en stämning som lyfter myskänslan. Om vädret sviker trots årstiden - vilket den ibland gör - sviker inte Henricks. De har både tak och vindskydd, och även bord med infravärmare i bordsbenen för de extra frusna.


Matmenyn på Henricks är enkel och somrig. Grillspett, toast skagen och ceasarsallad är exempel på några rätter som finns på menyn. Vad du än väljer att äta betalar du aldrig över 200 kr för en rätt. Det är alltså hyggliga priser som gäller. God mat är inte det enda som erbjuds här. Henricks har en bar med Singha och andra öler, viner och trumfkortet - cocktails. Prova en Raspberry Fudge eller en Frozen Daiquiri i smakerna jordgubb, hallon, passion, eller björnbär.



Alla är välkomna till Henricks, de tar inga bordsbokningar och man får slå sig ner där man finner utsikten som bäst. Det är nästan så att man känner sig som hemma, fast ute, och med en betydligt vackrare vy framför sig. Ägarduon Daniel Holmström och Tommy Sandgren verkar ha gjort sitt yttersta för att skapa en så harmonisk miljö som möjligt. Båda har ett förflutet i Stockholms krogvärld. Holmström är grundaren bakom restaurangen och nattklubben EGO medan Sandgren har arbetat som bartender och barchef på ett flertal ställen i Stockholms innerstad.


- Vårt mål är att skapa en modern och avslappnad miljö där vi erbjuder mat lagad på bra råvaror till ett rimligt pris, säger Holmström och Sandgren.


Mer information: Henricks