Nya tillfälliga saluhallen invigs på Östermalmstorg

Torsdagen den 14 april invigs den nya tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg. Saluhallen, som ska ersätta Östermalms Saluhall under två år, beskrivs som ljus, modern och välkomnande. Både butiker och restauranger i den nya saluhallen kommer ha kvällsöppet.

– En hel del kommer kännas nytt i den tillfälliga saluhallen men besökare kommer också att känna igen typiska detaljer från Östermalmshallen, säger Ulf Elmqvist, Ordförande i Östermalms Saluhalls Förening.

Längre öppettider
Saluhallen erbjuder samma utbud och upplägg som tidigare men samtidigt längre öppettider. Butiker håller öppet till kl 20 på vardagar och till kl 18 på lördagar. Restaurangerna kommer ha öppet till kl 23.

– De nya förlängda öppettiderna är en mycket välkommen förändring och något som både kan skapa ytterligare dynamik och locka nya besökare till saluhallen, säger Ulf Elmqvist.

En av världens finaste saluhallar
Östermalms Saluhall invigdes 1888 och är i behov av omfattande renovering. Under de kommande två åren ska golv, stammar, värmesystem och källare helrenoveras och anpassas till modern standard. Dessutom ska saluhallen införlivas med den intilliggande byggnaden på Nybrogatan.

– Östermalms Saluhall har betytt mycket för många människor. Med den här upprustningen ser vi till att vi även framöver kan erbjuda stockholmare och besökare en av världens främsta saluhallar, säger Ulf Elmqvist.

Trots ett omfattande renoveringsarbete kommer dock inte allt att förändras. Stora delar av den befintliga inredningen ska lagras och sedan återmonteras i slutet av processen.

– Det är viktigt att vi också behåller det som gör Östermalms Saluhall till en fantastisk plats. Under de kommande två åren hoppas vi samtidigt att besökare ska trivas i den nya fina tillfälliga saluhallen, som säkert kommer att utveckla sin egen dynamik, säger Ulf Elmqvist.