Nygårdsanna öppnar på nytt

Det var för tio år sedan som klädkedjan Nygårdsanna öppnade sin första butik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Med ett decennium på nacken var det dags för ett lyft och lite piff. Efter en totalrenovering öppnar stället på nytt. Designen är modern men rustik och ger ett oemotståndligt intryck.

Du möts av vitkalkade väggar, rå betong, oxiderat trä och handsmidda krokar. Detaljerna passar väl ihop med Nygårdsannas grundpelare - att samla lantligt, modernt, manligt och kvinnligt under samma tak. Inspirationen kommer från butiksägaren Anna Bengtssons föräldrars lada i Garsås. I ladan bland snickarbänkar, borrmaskiner och bråte, ordnas utförsäljningar två gånger om året. Det är den känslan som man även vill återge i den omgjorda Stockholmsbutiken som även fått sju extra kvadratmeter.

- Vi började med att riva ur den gamla inredningen för att se de nya förutsättningarna som de extrakvadratmetrarna gav oss. Utifrån detta har jag, tillsammans med mina duktiga och tålmodiga hantverkare, sakta och metodiskt arbetat fram butikens interiör, säger Anna Bengtsson.

Inför våren och sommaren hittar du en ljuvlig kollektion med inspiration från Dalarna.

Mer info: Nygårdsanna