Nyrenoverade Sjöpaviljongen står redo för vår och sommar

Under två år har en av Stockholms närmaste sjökrogar, Sjöpaviljongen, renoverats i etapper. Nu står restaurangen redo att möta vårens och sommarens gäster, bland annat med en delvis inglasad uteservering.

Sjöpaviljongens byggnad har inspirerats av 1800-talets glaspaviljonger, vilket gör att samtliga gäster kan njuta av sjöutsikten. Under de senaste två åren har restaurangen renoverats, men nu står den redo att möta våren och sommaren. Bland annat har uteserveringen fått en inglasad pergola, där gäster kan sitta utomhus oavsett väder.

För maten står köksmästaren Pontus Zsebö, som tidigare arbetat på stjärnrestaurangen Edsbacka Wärdshus samt på Wärdshuset Ulla Winbladh. Hans klassiska meny följer säsongen och samtliga rätter tillagas från grunden. 

– Det känns extra roligt att få möta våren på Sjöpaviljongen i år när vi är helt klara med renoveringen. Som kock är det även härligt när de första primörerna kommer och vi äntligen kan servera vårmenyn, säger han i ett pressmeddelande.

Restaurangdelen och uteserveringen rymmer 100 gäster vardera. Kommer man med båt kan man lägga till vid Sjöpaviljongens brygga.