Det nya året har inletts och på Tennstopet väntar som vanligt ett fullspäckat matår som följer jaktsäsong och naturens egen kalender.
Med en ständigt skiftande meny har Vasastanskrogen Tennstopet, som fyller 151, varit en traditionsenlig mötesplats i flera generationer. I år kan man bland annat förvänta sig skreitorsk mellan den 29 januari - 4 februari, hare från den 7 februari, vårlamm, vårkråka och givetvis surströmming och vilt efter sommaren.
- Årets matkalender följer samma spår som tidigare år. Vi använder råvarorna när de är som bäst. Vi vill fortsätta att belysa de tillgångar vi har här i norden och plocka ur dess enorma skafferi, säger Micke Schedin, köksmästare på Tennstopet.
Nytt för i år är att Tennstopet även börjar servera söndagsstek för hela familjen. Med premiär den 7 januari kommer man att erbjuda egna versioner av olika klassiker. Premiärmenyn består av slottsstek, gräddsås, två sorters gelé, pressgurka, morötter och kokt potatis för 189 kr.
Mer information: Tennstopet