Nytt, traditionsenligt matår på Tennstopet

Nytt, traditionsenligt matår på Tennstopet

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Det nya året har inletts och på Tennstopet väntar som vanligt ett fullspäckat matår som följer jaktsäsong och naturens egen kalender.

Med en ständigt skiftande meny har Vasastanskrogen Tennstopet, som fyller 151, varit en traditionsenlig mötesplats i flera generationer. I år kan man bland annat förvänta sig skreitorsk mellan den 29 januari - 4 februari, hare från den 7 februari, vårlamm, vårkråka och givetvis surströmming och vilt efter sommaren.

- Årets matkalender följer samma spår som tidigare år. Vi använder råvarorna när de är som bäst. Vi vill fortsätta att belysa de tillgångar vi har här i norden och plocka ur dess enorma skafferi, säger Micke Schedin, köksmästare på Tennstopet.

Nytt för i år är att Tennstopet även börjar servera söndagsstek för hela familjen. Med premiär den 7 januari kommer man att erbjuda egna versioner av olika klassiker. Premiärmenyn består av slottsstek, gräddsås, två sorters gelé, pressgurka, morötter och kokt potatis för 189 kr.

Mer information: Tennstopet

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.