Nyttig snabbmat på Noodle mama

Rätt i tiden, med ett Tokyo-inspirerat gastronomikoncept och nyttiga nudelrätter intar snabbmatrestaurangen Noodle mama Stockholm. På Kungsholmsgatan 22, intill Rådhuset premiäröppnar restaurangen som än så länge är en betaversion.

- Konceptet är anpassat för att fungera i kedjeformat och förhoppningsvis kan vi inte bara öppna fler restauranger i Sverige utan världen runt, säger Ari, en av grundarna.

På Noodle Mama lägger man mycket krut på att försöka förändra det rådande världsproblemet fetma. Att man i en vardag fylld av stress inte hinner lägga varken tid eller energi på att välja "rätt " lunchrestauranger är snart ett faktum. Något man här försöker vrida på genom att faktiskt servera hälsosamma rätter, som går fort. En snabbtitt i menyn avslöjar radvis med ingredienser som innehåller alltifrån c- och b-vitamin till fosfor och diet-fiber. Här får alltså öst möta väst i kombinationen japansk mat i västerländsk kultur - och resultatet blir en färgrann snabbmatsrestaurang där rätterna både smakar gott och gör gott.

Plus i kanten för trevliga tillbehör som mangojuice gjord på äkta fruktpuré, wasabikärnor och storleksperfekta portioner äppelkaka.

Läs mer här: Noodle mama